ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κατερίνη | Στο έλεος της κακοκαιρίας και των καθυστερήσεων

Ίσως θα έπρεπε να εξηγήσει για ποιο λόγο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, η διοίκηση του δήμου Κατερίνης η οποία, με αφορμή τις εκτεταμένες πλημμύρες στο παραλιακό μέτωπο τις ημέρες της κακοκαιρίας, έκανε λόγο για τα… «στοιχεία της φύσης που όμοιά τους δεν έχουν ξανασυμβεί τα τελευταία 30 χρόνια». 
Φωτό αρχείου από τις πλημμύρες του 2020

«Δε θυμάμαι να ξανά είχαμε νότιους ανέμους 8-9 μποφόρ. Βγήκε η θάλασσα και χτυπούσε την άσφαλτο» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινοτήτων Γιώργος Κυριακίδης ο οποίος ήταν 30 ώρες στην περιοχή, όπως ανέφερε συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου απαντώντας σε ερώτηση του Θανάση Λιακόπουλου

«Ξέρουν οι άνθρωποι εκεί ότι παλεύαμε με τα στοιχεία της φύσης. Ήταν ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο . Βγήκε η θάλασσα έξω, δεν ήταν βρόχινο το νερό που πλημμύρισε τις περιουσίες», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι ήδη έχουν ενημερωθεί όσοι υπέστησαν ζημίες για το πού μπορούν να απευθυνθούν για τις αποζημιώσεις.

Με το έργο της αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών τι γίνεται;

Το-εν λόγω-έργο, που κληροδοτήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση Χιονίδη (όπως και αυτό των ομβρίων υδάτων της ΔΕΑΥΚ) και μπορεί να αποτελέσει ασπίδα για τις περιουσίες του παραλιακού μετώπου, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Πρόκειται για το έργο προστασίας ακτής, ανάπλασης και διαμόρφωσης ακτής με μήκος 1000 m περίπου συνολικού κόστους 1.233.254,22 ευρώ, βρίσκεται στην ακτή μπροστά από τον οικισμό της Παραλίας και βόρεια του υφιστάμενου αλιευτικού καταφυγίου. Ειδικότερα, επικεντρώνεται σε έργα προστασίας (ύφαλοι – κυματοθραύστες) και προσάμμωσης.

Για μία ακόμη φορά η διοίκηση εμφανίζεται ανακόλουθη σε σχέση με όσα έχει υποσχεθεί, αφού την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης τον Οκτώβριο του 2020, ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος είχε δεσμευθεί ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο τον Ιούνιο του 2021. Έξι μήνες μετά, «πνιγόμαστε» και πάλι στη στεριά… 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας