ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στην Εικαστική Έκθεση για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στην Εικαστική Έκθεση για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Το Μητροπολιτικό Μέγαρο επισκέφθηκε τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

Εκεί ξεναγήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο στην Εικαστική Έκθεση «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο πνευματικός πατέρας της Επανάστασης του 1821» που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2021»,  με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, της οποίας στέρεη βάση αποτέλεσε το έργο του Αγίου.

Με αφορμή την επίσκεψή της στην έκθεση η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε: «Μια ιδιαίτερα σημαντική έκθεση που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα βήματα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Πιερία και παράλληλα τον πνευματικό πλούτο που κρύβει ο τόπος μας. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός θεωρείται Διδάσκαλος  ολόκληρου του Γένους, όλων των ηλικιών και όλων των εποχών. Το παράδειγμα και οι διδαχές του Αγίου Κοσμά αποτελούν ιερό χρέος και φωτεινό οδηγό για όλους μας».

Μετά το πέρας της ξενάγησης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο για τα έργα που ήδη έχουν δρομολογηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τη  βελτίωση της λειτουργικότητας όλων των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και τις δράσεις που συντονίζει το Γραφείο Προσκηνυματικών Περιηγήσεων της Π.Ε. Πιερίας με σκοπό την προβολή και ανάδειξη του προσκυνηματικού τουρισμού του νομού.

«Όπως αποδεικνύει και η εικαστική έκθεση για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό,  η  Πιερία έχει να προσφέρει πολλά σε κάθε ταξιδιώτη και επισκέπτη, λόγω του θρησκευτικού της πλούτου, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί μέσα από την μακραίωνη ιστορία της. Από τη θέση μου, ευχαριστώ θερμά, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, τον φιλόστοργο πατέρα και ταυτόχρονα το δυναμικό ιεράρχη, για την άοκνη εργασία του για την ανάδειξη και ανάπτυξη των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Πιερίας και την εκκλησιαστική αναβάθμιση του νομού μας. Θα είμαστε συνοδοιπόροι του και θα συνεχίσουμε την αγαστή μας συνεργασία σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος» τόνισε χαρακτηριστικά  η Αντιπεριφερειάρχης.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα