ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μπεϊνάς | Θα διαγραφούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στο δήμο Κατερίνης για την έλλειψη ναυαγοσωστών

Επικαλείται διαβεβαίωση του γραφείου Βορίδη προς το δήμαρχο Κατερίνης για ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία θα διαγραφούν τα εν λόγω πρόστιμα

Πρόκειται να διαγραφούν τα πρόστιμα ύψους σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ που επιβλήθηκαν στο δήμο Κατερίνης εξαιτίας της έλλειψης ναυαγοσωστικής κάλυψης στις ακτές της Πιερίας, γεγονός που είχε ως συνέπεια να αφαιρεθούν από το δήμο Κατερίνης οι Γαλάζιες Σημαίες το καλοκαίρι του 2021. 

Αυτό υποστήριξε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Μπεϊνάς στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε υποβάλλει στην προηγούμενη συνεδρίαση ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσιαμπέρας. 

Όπως είπε, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τον εθελοντισμό που αναμένεται να ψηφιστεί μεθαύριο, θα ενταχθεί ειδική ρύθμιση για τη διαγραφή των προστίμων αυτών, καθώς η παράβαση δεν έγινε, όπως σημείωσε, με υπαιτιότητα των δήμων.  

“Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και υποβλήθηκαν ενστάσεις για όλα τα πρόστιμα. Ακόμη δεν έχω πάρει όλες τις αποφάσεις των προστίμων, έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση από το λιμεναρχείο. Μέχρι και τις 22 Αυγούστου, το ύψος το προστίμων που έχουμε πάρει στα χέρια μας ανέρχεται στις 422.000 ευρώ. Ακούγεται τεράστιο το ύψος των προστίμων αλλά ο δήμαρχος έχει ενημερωθεί από το γραφείο του υπουργού, του κ. Βορίδη ότι στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στις 19 Νοεμβρίου και αφορά τον εθελοντισμό, θα υπάρξει ρύθμιση με την οποία θα διαγράφονται τα χρέη των δήμων για το συγκεκριμένο σκοπό καθώς δεν υπήρχε υπαιτιότητα των δήμων, μιας και οι διαγωνισμοί έβγαιναν άγονοι” υποστήριξε συγκεκριμένα ο κ. Μπεϊνάς. 

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα