ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Κατερίνης για το δημοτικό ωδείο

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Κατερίνης για το δημοτικό ωδείο

Στον διετή απολογισμό της η διοίκηση του δήμου αναφέρει ότι στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης δημιουργήθηκαν νέα τμήματα φοίτησης. Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει την κάθε λέξη. Απλήρωτοι εργαζόμενοι για τρεις μήνες, τμήματα που δεν λειτουργούν, μαθητές και γονείς σε αναμονή!!!

            Η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης θα πρέπει να έχει σκοπό να παρέχεται η δυνατότητα στα παιδιά όλων των οικογενειών να διδάσκονται μουσική σε ένα Ωδείο, τόσο με το απαιτούμενο προσωπικό όσο και με τις απαραίτητες προδιαγραφές σε υποδομές καθώς και να παράγει με τη δράση του πολιτισμό. Δράση που οφείλει να είναι εντονότερη και ενταγμένη σε ένα γενικότερο πρόγραμμα ανάπτυξης πολιτισμού του δήμου.

Οι εκπαιδευτικοί του, οι γονείς, οι μαθητές, ο λαός να απαιτήσουν σύγχρονο Δημοτικό Ωδείο ενταγμένο διοικητικά στο Δήμο και όχι ως δημοτική επιχείρηση. Να απαιτήσουν την ενίσχυση της παρουσίας του στην κοινωνική μας ζωή με την πολιτιστική του συμβολή και όχι την απαξίωση του.

            Και ερωτάται η διοίκηση :

            Ποιος είναι ο σχεδιασμός της για το μέλλον του Δημοτικού Ωδείου; Μήπως η υποβάθμιση  είναι μεθόδευση για το κλείσιμό του; Έτσι ώστε να δοθούν νέες προοπτικές στην πόλη μας για την ίδρυση περισσοτέρων ιδιωτικών ωδείων; ”Αναπτυξιακές” προοπτικές όπως συνηθίζουν να τις λένε προσκολλημένοι στο άρμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον αντίποδα όλων αυτών η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης αγωνίζεται και διεκδικεί:

  • να καταβληθούν άμεσα οι μισθοί των εργαζομένων,
  • να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών με επικαιροποιημένη μελέτη και μέσα πυρασφαλείας, να συντηρηθεί  και ελευθερωθεί η κατακόρυφη όδευση διαφυγής (κλίμακα κινδύνου),
  • να προσληφθεί καθαρίστρια με μόνιμη και σταθερή εργασία, όταν σήμερα εν καιρώ πανδημίας καθαρίζει μια εργαζόμενη κάθε δέκα μέρες,
  • να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα του με την αναγκαία αύξηση του διοικητικού προσωπικού, με την απρόσκοπτη  λειτουργία του ανελκυστήρα και των κοινόχρηστων χώρων, με την έγκαιρη προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, με την ίδρυση νέων τμημάτων φοίτησης μπαλέτου, μουσικών οργάνων και βυζαντινής μουσικής,
  • να χρηματοδοτηθεί  και να στηριχθεί ουσιαστικά η παραμελημένη, για πολλά χρονιά, φιλαρμονική ορχήστρα.

Ο αληθινός σκοπός του πολιτισμού είναι να διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες του λαού και να καλλιεργήσει τις αναγκαίες πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις που θα τον βοηθήσουν να ανέβει σε ανώτερες εξανθρωπισμένες μορφές κοινωνικής ζωής.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας