ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση εργασίας καστανοπαραγωγών και βουλευτών του νομού με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου: «Στεκόμαστε δίπλα στους καστανοπαραγωγούς μας καθώς και σε όλους τους παραγωγούς της Πιερικής υπαίθρου και στηρίζουμε έμπρακτα τα δίκαια αιτήματά τους».

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας υπό την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου με αντιπροσωπία καστανοπαραγωγών και τοπικών φορέων του νομού. Στη συνάντηση εργασίας δυναμικό παρόν έδωσαν ο Δήμος Δίου- Ολύμπου, εκπροσωπούμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσιο Φόλιο, η Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, βουλευτής του νομού Πιερίας καθώς και εκπρόσωποι των βουλευτών Σάββα Χιονίδη και Ξενοφώντα Μπαραλιάκου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα των ζημιών που έχουν υποστεί στις καλλιέργειές τους οι παραγωγοί καστάνων στη Σκοτίνα, τον Παντελεήμονα και άλλες περιοχές της Πιερίας.

Στόχο της συνάντησης αποτέλεσε η από κοινού προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων να επιτύχουν αφενός την οικονομική αποζημίωση των πληγέντων αγροτών αφετέρου την εξεύρεση ενός συντονισμένου και ολοκληρωμένου τρόπου οριστικής αντιμετώπισης της ασθένειας της σφήκας των καστάνων, που διαχρονικά πλήττει τις καστανιές, προκαλώντας ανυπολόγιστες απώλειες στην παραγωγή του νομού.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Μαυρίδου: «Προτεραιότητα μας είναι η προστασία των τοπικών αγροτικών προϊόντων και του αγροτικού εισοδήματος καθώς και η διαρκής ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα που κατέχει εξέχουσα θέση στην πιερική οικονομία».

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας