ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δίον-Όλυμπος | Θα ετοιμαστεί ψήφισμα του Δ.Σ. για την απομάκρυνση του Πεδίου Βολής – Οι τοποθετήσεις για το Προεδρικό Διάταγμα

Γερολιόλιος: “Θετική εξέλιξη η κήρυξη του Ολύμπου σε Εθνικό Πάρκο” – “Αγκάθι” το πεδίο βολής – “Μόνος ιδιοκτήτης του Ολύμπου είναι ο λαός” για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Στο πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα για την κήρυξη του Ολύμπου σε Εθνικό Πάρκο (δες αναλυτικά ΕΔΩ) αναφέρθηκε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 30ης Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Γερολιόλιος χαρακτήρισε “Θετική” την εξέλιξη και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από το 1938 που στον Όλυμπο υπήρξε ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας, μέχρι και σήμερα, έγιναν πολλά.

“Η ανακήρυξη του Ολύμπου σε Εθνικό Πάρκο είναι προς όφελος της κοινωνίας” , ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι: “η αειφορική διαχείριση και η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας”.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του για το θέμα – και αφού επεσήμανε ότι βρισκόμαστε σε αναμονή του διαχειριστικού σχεδίου που θα εξιδικεύσει τις δράσεις στις 4 ζώνες προστασίας – επεσήμανε: “Χαιρετίζουμε το Προεδρικό Διάταγμα, ελπίζουμε να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο προσδιορισμού του τρόπου θωράκισης του παγκόσμιου μνημείου και του τρόπου που θα λειτουργούμε όλοι εμείς που κατοικούμε στις παρυφές του Ολύμπου”.

Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Ως “πολύ θετική” χαρακτήρισε την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο ο επιφαλής της παράταξης “Προοπτική για το Δημό-τη”, δημοτικός σύμβουλος Δίου-Ολύμπου, Πέτρος Κιάφας.
Είμαστε υπέρ του φυσικού κάλλους, της προστασίας του Ολύμπου αλλά και της ήπιας αξιοποίησης” ανέφερε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε ως “αγκάθι” τη λειτουργία του Πεδίου Βολής θυμίζοντας στο δήμαρχο Δίου-Ολύμπου την προεκλογική αναφορά στο πρόγραμμά του για απομάκρυνση του πεδίου βολής από το Λιτόχωρο.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης “Κίνηση Δημιουργίας”, δημοτικός σύμβουλος Δίου-Ολύμπου, Δημήτρης Μυλωνέρος: “Επιτέλους πλέον ρυθμίζει κάποιες καταστάσεις στον Όλυμπο”, παρά το γεγονός αρκετών ζητημάτων που δημιουργεί, καταλήγοντας: “Έπρεπε να γίνει”.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δημοτική σύμβουλος Δίου-Ολύμπου, Κατερίνα Κουρίτα κατήγγειλε ότι “το Προεδρικό Διάταγμα καταργεί τον Όλυμπο από Εθνικό Δρυμό” και έθεσε τον προβληματισμό προς τους υποστηρικτές του Π.Δ.. αναφέροντας: “από τα 380 χιλιάδες στρέμματα απολύτου προστασίας, με το Π.Δ. οι ζώνες απολύτου προστασίας είναι μόλις 90”.
Επίσης η Κατερίνα Κουρίτα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφηκε αφού δόθηκε στη δημοσιότητα η ΚΥΑ για επιβολή εισητηρίου στο βουνό των Θεών “γεγονός που δείχνει τα σχέδια που έχουν για τον Όλυμπο”.
Τέλος η επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης δήλωσε: “Μόνος ιδιοκτήτης του Ολύμπου είναι ο λαός”

Ετοιμάζεται ψήφισμα για απομάκρυνση του πεδίου βολής

“Προφανώς και θέλουμε να φύγει το πεδίο βολής” δήλωσε κατά την διάρκεια των απαντήσεων προς τους δημοτικούς συμβούλους ο δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος και συμπλήρωσε ότι η Πολιτεία με το Π.Δ. διατηρεί το πεδίο βολής, παρόλα αυτα επεσήμανε ότι ρητά αναφέρεται στο Π.Δ.ότι: “Έως της απομάκρυνσης του πεδίου βολής” και “ότι η αναφορά αυτή δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσουμε”.
Μάλιστα δήλωσε έτοιμος να συνυπογράψει οποιοδήποτε ψήφισμα για την απομάκρυνση του πεδίου βολής από το Λιτόχωρο επισημαίνοντας ότι αρκεί αυτό να εξυπηρετεί “την κοινή λογική και όχι την κομματική”.

Το λόγο πήρε ο κ. Κιάφας – και αφού συμφώνησε με το δήμαρχο, ζήτησε “να γραφτεί” μια επιστολή από το δήμο Δίου-Ολύμπου – χωρίς κομματικές ταμπέλες – και να αναφέρει ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία και το Δ.Σ. ζητά την απομάκρυνση του πεδίου βολής και να αποσταλεί στα αρμόδια υπουργεία“.
Ο δήμαρχος συμφώνησε και πρόσθεσε: “να γίνει το ψήφισμα με αφορμή την ψήφιση του Π.Δ.”

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα