ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ποδηλατόδρομος | Επιμένει ο Νταντάμης για ευθύνες της αντιπεριφέρειας μιλώντας για “καπρίτσιο” που θα απεντάξει το έργο

Ένα βήμα πριν από την απένταξη (!) βρίσκεται το έργο της ανάπλασης του κέντρου της Κατερίνης και της κατασκευής του ποδηλατόδρομου. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο αντιδήμαρχος Γιώργος Νταντάμης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Σάββα Χιονίδη, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. 

Ενεοί οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που αντέδρασαν στους ισχυρισμούς Νταντάμη.

“Δυστυχώς φαίνεται ότι χάνουμε το έργο” είπε συγκεκριμένα ο κ. Νταντάμης κατηγορώντας για μία ακόμη φορά την αντιπεριφέρεια που, όπως υποστήριξε, δεν υπογράφει τη θεώρηση των σχεδίων, όπως ζητά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. 

“Η αντιπεριφερειά αρνείται να τα υπογράψει” ανέφερε συγκεκριμένα. 

Σύμφωνα με τον κ. Νταντάμη, στις παρατηρήσεις της αντιπεριφέρειας αναφέρεται ότι “η διαδρομή του ποδηλάτη δεν έχει το ενδιαφέρον που θα έπρεπε”. 

“Ποια άλλα είναι τα ενδιαφέροντα σημεία;” αναρωτήθηκε με νόημα ο αντιδήμαρχος λέγοντας για μία ακόμη φορά ότι δύο διοικήσεις, η προηγούμενη που σχεδίασε και ενέταξε το έργο στη χρηματοδότηση και η σημερινή που προσπαθεί να το υλοποιήσει, είναι δέσμιες “αλλογενών εμποδίων”, φωτογραφίζοντας προφανώς την κα Μαυρίδου. 

“Οι προθεσμίες έχουν περάσει και το έργο θα απενταχθεί. Όμως δεν είναι καπρίτσιο κανενός η υλοποίησή του. Πρόκειται για ένα έργο που εξασφαλίζει την ήπια κυκλοφορία των οχημάτων, δημιουργεί μια νέα αισθητική και αλλάζει την εικόνα της πόλης”, τόνισε ακόμη ο κ. Νταντάμης ξεκαθαρίζοντας ότι αν απενταχθεί “θα βρεθεί άλλος τρόπος χρηματοδότησης”. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη φορά που ο κ. Νταντάμης αναφέρθηκε στις ευθύνες της αντιπεριφέρειας για το θέμα ήταν στη συνεντεύξη Τύπου του απολογισμού, για να εισπράξει την απάντηση της αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου περί αναληθών και ανυπόστατων ισχυρισμών. 

Παρέμβαση στους ισχυρισμούς του κ. Νταντάμη έκανε ο Φώτης Δρούγκας. ” Ειναι πραγματι ένα μεγάλο έργο γι΄αυτό και το σχεδιάσε και το ενέταξε η προηγούμενη διοίκηση. Αλλά ας μη θέλουμε να κρύψουμε τις αδυναμίες μας πίσω από προσχήματα” είπε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για αδυναμίες της παρούσας διοίκησης που κινήθηκε με καθυστέρηση.

“Γιατί χρειάστηκαν δύο χρόνια για να μάθουμε ότι το έργο κινδυνεύει” αναρωτήθηκε ο Θωμάς Αναστασιάδης.

“Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα και κάποιοι κωλησιεργούν” του απάντησε ο κ. Νταντάμης.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας