ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Κατερίνης | Προκαταρκτική έρευνα με φόντο τις ΙΚΕ 

Τουλάχιστον εννέα άτομα, μεταξύ αυτών μέλη της διοίκησης του δήμου Κατερίνης καθώς και επιχειρηματίες του νομού Πιερίας, κλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την εισαγγελία  πρωτοδικών Κατερίνης καθώς εξετάζεται, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, το ενδεχόμενο αξιόποινων πράξεων που βαρύνουν είτε τους αιρετούς για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, είτε τους εκπροσώπους επιχειρήσεων που σχετίζονται με απευθείας αναθέσεις στο δήμο Κατερίνης. 

Οι κλήσεις έρχονται τρεις μήνες μετά το υπόμνημα προς την εισαγγελία Κατερίνης, του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Νίκου Τσιαμπέρα ο οποίος είχε κληθεί από τον εισαγγελέα προκειμένου να προσκομίσει αποδεικτικό υλικό που στοιχειοθετεί τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα που είχε θέσει δημοσίως, αποχωρώντας από τη δημοτική παράταξη Κουκοδήμου-Νταντάμη. 

Το ιστορικό

Ο Νίκος Τσιαμπέρας ανεξαρτητοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2021, αφήνοντας στο κείμενο της αποχώρησής του, σαφείς αιχμές για κακοδιαχείριση ενώ διατύπωσε μία σειρά ερωτημάτων γύρω από “προβληματικές” απευθείας αναθέσεις, κάνοντας λόγο για “πολυεπίπεδο εκτροχιασμό” της διοίκησης του δήμου Κατερίνης. Οι αναφορές του αυτές ήρθαν σε συνέχεια των όσων είχε καταγγείλει στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο πρώην δήμαρχος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής της ΝΔ Σάββας Χιονίδης για στοχευμένες απευθείας αναθέσεις σε νεοσύστατες ΙΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου της νέας τότε δημοτικής αρχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Κατερίνης, μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις Τσιαμπέρα, επισκέφθηκε τον εισαγγελέα,  καλώντας τον να ζητήσει στοιχεία από τον κ. Τσιαμπέρα για τα όσα υποστήριζε. Τότε είχε δηλώσει ότι ο ο θησαυρός είναι… “άνθρακας”. 

Παράλληλα ο κ. Κουκοδήμος, σε δηλώσεις του, είχε υποστηρίξει ότι ο άλλοτε στενός συνεργάτης του έπεσε σε ολίσθημα. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για “μυθεύματα”.

Μάλιστα τότε δήλωνε βέβαιος ότι από την έρευνα δεν πρόκειται αποδειχθεί κάτι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ύστερα από την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα, ο κ. Τσιαμπέρας κλήθηκε ως μάρτυρας προσκομίζοντας ογκοδέστατο φάκελο 27 σελίδων με στοιχεία που, όπως υποστήριξε, αποδεικνύουν , όσα αναφέρει στο κείμενο της παραίτησής του. (Δες εδώ το ρεπορτάζ)

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μία διαδικασία που τώρα ξεκινά και αναμένονται με πολύ ενδιαφέρον τα πορίσματα της έρευνας.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα