ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δίου-Ολύμπου – “Ολύμπια Συμμαχία” | Επανεμφάνιση με αφορμή μια ανάρτηση στο facebook

Επανεμφάνιση της δημοτικής παράταξης “Ολύμπια Συμμαχία” στο Δήμο Δίου-Ολύμπου με Δελτίο Τύπου σχετικό με τις ασφαλτοστρώσεις στη Ν. Έφεσο – Υποστηρίζει ότι οι ασφαλτοστρώσεις στη Νέα Έφεσο αποτελούν “ένα ακόμα έργο του π. Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου” και πετάει το γάντι στη δημοτική αρχή ” διότι δεν έχει εκτελεστεί ακόμα ούτε ένα έργο δικής της μελέτης και ένταξης”

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου δημοτικής παράταξης “Ολύμπια Συμμαχία”:

Υπέπεσε στην αντίληψή μας μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του Πρόεδρου Συμβουλίου Κοινότητας της Νέας Εφέσου Δ. Καντιρτζή, με φωτογραφικό υλικό της ασφαλτόστρωσης κεντρικού δρόμου του οικισμού της Νέας Εφέσου.

Επειδή ενδεχομένως δεν γνωρίζει ο Πρόεδρος, αν και όφειλε εκ της ιδιότητάς του – ο οποίος διατηρούσε φιλική σχέση με τον π. Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο από τη δεκαετία του ’80 – ότι το αίτημα ένταξης με την μελέτη του έργου, προϋπολογισμού 600.000 €, υποβλήθηκε στην Πιερική Αναπτυξιακή στις 10 Οκτωβρίου 2018, για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014 – 2020, του Leader.

Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου αποφασίστηκε, ύστερα από συνεργασία του π. Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου με τον τότε Πρόεδρο του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Μπάμπη Κουτσιμάνη, με σκοπό τη σταδιακή αποκατάσταση του οδοστρώματος του οικισμού λόγω των φθορών που προκάλεσαν τα έργα αποχέτευσης.

Πέραν της ασφαλτόστρωσης της Νέας Εφέσου, στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται η αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα των κεντρικών δρόμων στους οικισμούς Αγίου Σπυρίδωνα και Βροντούς, του δρόμου του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στον οικισμό Κονταριότισσας, τμήματος οδού εντός του οικισμού Καρίτσας (το τόξο από φούρνο «Μπούσια» μέχρι και ζακχαροπλαστείο «Τσιούχα») και στο Δίον πεζοδρόμηση από την Πλατεία μέχρι το Μουσείο, δεδομένου ότι οι κεντρικοί οδικοί άξονες στους δύο αυτούς οικισμούς, ανήκουν στην Περιφέρεια.

Ενημερώνουμε επίσης τον Πρόεδρο του Σ.Κ. Νέας Εφέσου, για να μην εκπλαγεί, και τους κατοίκους του οικισμού, ότι κατόπιν ένταξης στο Leader πρότασης χρηματοδότησης, που υποβλήθηκε επί Δημαρχίας Κώστα Δημόπουλου στις 9 Οκτωβρίου 2018 στην Πιερική Αναπτυξιακή, θα εκτελεστεί και το έργο «Οδοποιία σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις μεταποίησης δευτερογενούς τομέα στην ΤΚ. Ν. Εφέσου», προϋπολογισμού 153.000 €, που αφορά ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου, που οδηγεί στο εργοστάσιο Natura. Εννοείται μπορεί να τον φωτογραφίσει ελεύθερα.

Η σφραγίδα της «Ολύμπιας Συμμαχίας», βρίσκεται πάντα κάτω από τις μελέτες και τα έργα, μικρά και μεγάλα που εκτελούνται σήμερα, δηλώνοντας «παρών», διαδραματίζοντας στρατηγικό ρόλο στην ανάπτυξη του Τόπου μας.

Για τα έργα της τωρινής δημοτικής αρχής, παρότι εξαντλήθηκε το μισό περίπου της θητείας της, αφού πέρασαν 2 χρόνια, και θεωρείται ότι τελεί σε πολιτική σύμπνοια με την κυβέρνηση, σε αντίθεση με την δική μας περίοδο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (Capitan Control, κομματική αντιπαλότητα κλπ), τελούμε ακόμα σε στάση αναμονής, διότι δεν έχει εκτελεστεί ακόμα ούτε ένα έργο δικής της μελέτης και ένταξης.

Τέλος, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος του Σ.Κ. Νέας Εφέσου, που διετέλεσε και Πρόεδρος του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Νέας Εφέσου με τον συνδυασμό μας την περίοδο 1-1-2011 έως 31-8-2014, δεν είχε πρόθεση να οικειοποιηθεί το έργο, αλλά ότι ενθουσιάστηκε από την πίσσα που είδε να πέφτει και τράβηξε φωτογραφίες.

Λιτόχωρο, 13 Αυγούστου 2021.-

Το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα