ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ηλεκτρονικά η διαχείριση του στόλου των δημοτικών οχημάτων στο δήμο Δίου-Ολύμπου

Μεγάλες βελτιώσεις στην αποκομιδή, σωστή διαχείριση και οικονομία καυσίμων

Αποκλειστικό! | Ηλεκτρονικά η διαχείριση του στόλου των δημοτικών οχημάτων στο δήμο Δίου-Ολύμπου
Φωτογραφία Αρχείου

Σε άμεση βελτίωση της αποδοτικότητας των υφιστάμενων συστημάτων αποκομιδής των απορριμμάτων και ανακύκλωσης προσδοκά η διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου μέσα από την διενέργεια της υπηρεσίας «παρακολούθηση των οχημάτων του Δήμου μέσω τηλεματικής διαχείρισης».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθημερινότητας (Ποιότητας ζωής, Καθαριότητας, Πρασίνου και Τεχνικών έργων) Κώστα Κουριάτη, από πλευράς δήμου Δίου-Ολύμπου πρόκειται μέσα στο επόμενο διάστημα να γίνει η παραλαβή συσκευών παρακολούθησης και διαχείρισης του στόλου των δημοτικών οχημάτων, κόστους 7.380,48€ για τα επόμενα 2 χρόνια.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο κ. Κουριάτης, ο προγραμματισμός του δήμου αφορά την εγκατάσταση σε συνολικά 22 οχήματα, που θα επιλεγούν από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, τηλεματικών συσκευών, οι οποίες θα είναι εφοδιασμένες με κεραίες GPS για το συνεχή προσδιορισμό της θέσης κάθε αυτοκινήτου. Τα δεδομένα θα αποστέλλονται σε κεντρικό υπολογιστή, που θα είναι εγκατεστημένος στο αμαξοστάσιο του δήμου Δίου-Ολύμπου.

Κώστας Κουριάτης

Βελτιώσεις στα δρομολόγια και οικονομία καυσίμων

Η διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου εκτιμά ότι η ανάπτυξη του συστήματος για την τηλεματική διαχείριση του στόλου των οχημάτων μπορεί να επιφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη.

«Για παράδειγμα με την ηλεκτρονική παρακολούθηση θα προκύψουν πολύ σημαντικά στοιχεία σχετικά με το χρόνο διέλευσης των απορριμματοφόρων από κάθε κοινότητα του δήμου, ώστε, εάν και όπου παραστεί ανάγκη, να προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις των δρομολογίων με στόχο τη μείωση του χρόνου αποκομιδής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών», ανέφερε ενδεικτικά στο olympusmera.gr ο κ. Κουριάτης, προσθέτοντας ότι τα οφέλη σχετίζονται ακόμη με τον περιορισμό στην κατανάλωση καυσίμων αλλά και με τη μείωση των βλαβών και επομένως και του κόστους συντήρησης των οχημάτων.

Οι 22 τηλεματικές συσκευές, τις οποίες θα προμηθευτεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου ο δήμος Δίου-Ολύμπου, θα τοποθετηθούν σε διάφορα δημοτικά οχήματα, μεταξύ των οποίων σε απορριμματοφόρα, σε οχήματα των τεχνικών υπηρεσιών αλλά και στα επιβατικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα