ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην Ανάπα της Ρωσίας Τερζίδου και Τσαλός

Στην ελληνορωσική διάσκεψη εκπροσώπων πόλεων αρχαίας κληρονομιάς

“Διερευνητικό ταξίδι” για τον τουρισμό και τον πολιτισμό της περιοχής Ανάπα της Ρωσίας θα πραγματοποιήσουν η αντιδήμαρχος Τουρισμού Κατερίνης Τερζίδου Μαρία και ο δημοτικός σύμβουλος Τσιαλός Γεώργιος.

Αφορμή για αυτό αποτελεί η πρόσκληση στην ελληνορωσική διάσκεψη εκπροσώπων πόλεων αρχαίας κληρονομιάς , η οποία διοργανώνεται από την Ρωσική Ομοσπονδία Αρχαίων Πόλεων στην Περιοχή της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας (Russian Association of Ancient Cities of the Northern Black Sea Region – ACBS) και θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουνίου 2021 στην πόλη Ανάπα της Ρωσίας.

Ποια είναι η Ανάπα

Η Ανάπα είναι λουτρόπολη της περιοχής του Κράσνονταρ, αποτελεί έδρα της επαρχίας Ανάπσκι στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας και έχει πληθυσμό περίπου 60.000 κατοίκους. Συνδέεται με την νεώτερη, αλλά και την αρχαία ελληνική ιστορία και ήδη από τον 6ο αιώνα π.Χ. ο βασιλιάς Γόργιππος ίδρυσε στον τόπο αυτό Ελληνική αποικία με το όνομα Γοργιππία.

Στην πόλη της Ανάπα, δραστηριοποιείται Ελληνική κοινότητα που αριθμεί περίπου 3.500 Έλληνες. Η κοινότητα είναι ιδιαίτερα δραστήρια ενδιαφέρεται για την διατήρηση των παραδόσεων και την ισχυροποίηση των δεσμών με την Ελλάδα.

Διαθέτει το ελληνικό λαϊκό θέατρο «Ελευθερία», μοναδικό θέατρο στην Ρωσία στην Ελληνική γλώσσα, το λαϊκό συγκρότημα ποντιακού ελληνικού χορού «Γοργιππία», το λαϊκό συγκρότημα ελληνικού χορού «Γκελειός» και την ποδοσφαιρική ομάδα «Πόντος».

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα