ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ράνια Παπαγεωργίου | Υποβαθμισμένη η περιοχή του δημαρχείου

Ράνια Παπαγεωργίου: Η αγορά της Πλατείας Δημαρχείου: Ας ανοίξει το θερινό σινεμά. Χρειαζόμαστε δημοτικές τουαλέτες με σεβασμό στους δημότες.

Η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού “Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα” Ράνια Παπαγεωργίου με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για εικόνα εγκατάλειψης και υποβάθμισης της περιοχής του δημαρχείου.

Διαβάστε όσα αναφέρει αναλυτικά:

Συζητάμε συχνά για την αναβάθμιση της αγοράς έξω από τον στενό πυρήνα της Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να απλώσουμε το κέντρο και να στηρίξουμε πολύ περισσότερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων. Μία από τις περιοχές που (θα έπρεπε) να στηρίξουμε είναι η ζώνη γύρω από το Δημαρχείο, η δημοτική αγορά, η πλατεία Δημαρχείου κλπ. Δυστυχώς η κατάσταση στο συγκεκριμένο θέμα είναι απογοητευτική…

Παρά το ότι η περιοχή προσέλκυσε περισσότερους νέους την τελευταία περίοδο, παρά το ότι οι επαγγελματίες προσπαθούν για τον καλλωπισμό του χώρου, ο Δήμος Κατερίνης είναι απών (και) σε αυτό το θέμα.

  • Η εικόνα της ζώνης είναι αυτή της εγκατάλειψης
  • Η καθαριότητα απουσιάζει
  • Ο φωτισμός είναι ελλειπής

Η πρότασή μας για την αναβάθμιση της περιοχής

1. Η επαναλειτουργία του δημοτικού κινηματοθεάτρου θα αναβάθμιζε τον χώρο και θα έδινε διέξοδο ψυχαγωγίας στους δημότες, μετατρέποντας την περιοχή σε σημείο αναφοράς και φέρνοντας περισσότερους πολίτες σε αυτό το σημείο2. Οι δημοτικές τουαλέτες χρειάζονται συνολική αναβάθμιση, φτιάξιμο από την αρχή. Σήμερα οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες,  παρουσιάζοντας  μια εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας  που  φέρνει αισθήματα  ντροπής  και αγανάκτησης  σε κάθε  περαστικό , πόσο μάλλον σε κάποιον που αναγκάζεται  να τις χρησιμοποιήσει.   Με χαρά βλέπουμε ότι το αίτημα που καταθέσαμε στο Δ.Σ. έγινε δεκτό και ξεκίνησαν οι διαδικασίες ανακαίνισης.

3. Οργάνωση μηνιαίων δράσεων και μικρών εκδηλώσεων στην περιοχή, για να φέρουμε ανθρώπους στο σημείο, όπως είχε γίνει στο παρελθόν με το Σαββατοκύριακο του Street Food.

Δικαιούμαστε και αξίζουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στον Δήμο μας και είναι επιτέλους ώρα να ασχοληθούμε και με την υπόλοιπη πόλη, απλώνοντας το εμπορικό κέντρο μας.

Θα ασχοληθείτε με κάποιο από αυτά τα θέματα;

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Ράνια Παπαγεωργίου

Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης, Δημοτικό Διαμέρισμα Κορινού

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας