ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πύδνας-Κολινδρού | Το “Τρίτσης” αφορμή – Δικαστήριο και εισαγγελικές κλήσεις η αιτία

Αν. Μανώλας – Ε. Λαγδάρης – Π. Καζάς

Παρακολουθώντας τις τελευταίες ημέρες τις αναρτήσεις – ανακοινώσεις  των εμπλεκόμενων με τα του δήμου Πύδνας-Κολινδρού γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση μυρίζει «μπαρούτι».

Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το κατά πόσο έτοιμος ή όχι ήταν ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού για την απορρόφηση των προβλεπόμενων κονδυλίων, αλλά και γενικότερα τα πεπραγμένα του δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού, αποτέλεσαν την αφορμή για να ξεσπάσει μια έντονη διαμάχη μεταξύ Μανώλα, Λαγδάρη και Καζά.

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαγδάρη στις 27 Μαΐου 2021 με τίτλο: “«Έργα και Ημέραι» του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού κ. Μανώλα” (δες ΕΔΩ) που ο πρώην δήμαρχος ασκεί κριτική στο δημοτική αρχή και στο δήμαρχο προσωπικά.

Ο δήμαρχος Ανέστης Μανώλας απαντά, με καθυστέρηση, στις 31 Μαΐου 2021, στον κ. Λαγδάρη κατηγορώντας τον ότι επενδύει στη διχόνοια (δες ΕΔΩ).

Ακολουθεί η χθεσινή ανταπάντηση Λαγδάρη (δες ΕΔΩ) και «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό της περιοχής βάζει η ανακοίνωση του Παναγιώτη Καζά (δες ΕΔΩ) που χαρακτηρίζει το δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού ως «πολιτικό ψεύτη».

Όλα τα παραπάνω αποτελούν, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες τα της περιοχής, αφορμές.

Η ένταση που επικρατεί, υποβόσκει εδώ και καιρό, ειδικά μετά τη μήνυση Μανώλα σε Παναγιώτη Καζά, Βαγγέλη Λαγδάρη, τοπικό συμβουλο και δημοσιογράφο της περιοχής για συκοφαντική δυσφήμιση με το δικαστήριο να έχει οριστεί στα μέσα του Γενάρη του 2022.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι μετά από καταγγελίες του δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού κ. Μανώλα, ο Εισαγγελέας κάλεσε τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Λαγδάρη και 8 (οκτώ) υπαλλήλους του δήμου Πύδνας-Κολινδρού που συμμετείχαν σε επιτροπές παραλαβών επί δημαρχίας Λαγδάρη. Οι κλήσεις σχετίζονται με απευθείας αναθέσεις σχετικές με χαλίκια και διανοίξεις ρεμάτων.

Στο μέσο της θητείας Μανώλα η κατάσταση στη Βόρεια Πιερία δεν εξελίσσεται ομαλά. Είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος δεν έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Σε αυτό προσθέστε τις δικαστικές διαμάχες που έχουν ξεσπάσει και θα ταλαιπωρήσουν την περιοχή για χρόνια.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας