ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τσιαμπέρας | Με ογκωδέστατο υπόμνημα για τα “έργα και τις ημέρες” της διοίκησης Κουκοδήμου πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα

Πολυσέλιδο υπόμνημα 27 σελίδων κατέθεσε πριν από λίγο στον πταισματοδίκη Κατερίνης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσιαμπέρας

Στο υπόμνημα περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις αναφορές που περιέχονται στο κείμενο της παραίτησής του από τη θέση του προέδρου του ΟΠΠΑΠ και της ανεξαρτητοποίησής του από το συνδυασμό “Εκκίνηση” του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου πριν από περίπου 6 μήνες (Δες το κείμενο της παραίτησης εδώ). 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Τσιαμπέρας συνοδευόμενος από το δικηγόρο του Δημήτρη Μυλωνέρο πέρασαν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Κατερίνης πριν από λίγη ώρα προκειμένου να καταθέσουν αναλυτικά στοιχεία που αφορούν, εκτός των άλλων, στοχευμένες απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένες ΙΚΕ που έχουν γίνει από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της διοίκησης Κουκοδήμου-Νταντάμη. 

Την παρέμβαση του εισαγγελέα που ζητά περαιτέρω και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης μέσα από συγκεκριμένα στοιχεία προκάλεσε το κείμενο της παραίτησης του Νίκου Τσιαμπέρα και συγκεκριμένες αναφορές για κακοδιαχείριση, σπατάλη και αδιαφάνεια.

Συγκεκριμένα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, στο κείμενο της παραίτησής του, είχε κάνει λόγο για:

– Τακτοποίηση συγγενικών προσώπων σε έμμισθες θέσεις.

– Αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα μελών της διοίκησης.

– Στοχευόμενες απευθείας αναθέσεις σε νεοσύστατες εταιρείες (ΙΚΕ), συσχετιζόμενες με πρόσωπα πέριξ του Δημάρχου και μελών της διοίκησης.

– Μεθόδευση διεύρυνσης της πλειοψηφίας με όρους “απλής αναλογικής” και “καρέκλας” με συνέπεια την αλλοίωση της βούλησης των συνδημοτών μας.

– Ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ ( Μεταναστευτικό ) χωρίς να γνωρίζουμε τι πραγματικά μεθοδεύεται, με όποιες πιθανές ολέθριες συνέπειες στο άμεσο μέλλον. ( Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Δήμος μας είναι και τουριστικός).

– Πλείστες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και σπατάλης.

– Παντελής έλλειψη οράματος και σχεδιασμού στο Δήμο, κ.α..

Ο κ. Τσιαμπέρας πολύ πιθανό να καταθέσει και συμπληρωματικό υπόμνημα. 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας