ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πύδνας-Κολινδρού | Λαγδάρης: Ο κ. Μανώλας “κινείται και αποφασίζει μόνος του και εν κρυπτώ, λες και διαθέτει «το αλάθητο του Πάπα»”

Στο Δήμρχο Πύδνας-Κολινδρού Ανέστη Μανώλα ανταπαντά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Λαγδάρης

Σε ένα κείμενο, που σε πολλά σημεία διακρίνεται για τον ειρωνικό του τόνο, ο κ. Λαγδάρης επιτίθεται στις τακτικές του δημάρχου κ. Μανώλα αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Ο κ. Δήμαρχος, δεν συνειδητοποιεί ότι ο δήμος είναι θεσμός τοπικής δημοκρατίας ,και ο χώρος που συμβολίζει και εκφράζει τη δύναμη και το κύρος των ανοιχτών δημοκρατικών διαδικασιών”.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Λαγδάρη που δόθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΜΑΝΩΛΑ
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μανώλας αντί να απαντήσει επί της ουσίας ως ο κύριος υπόλογος για τις χαμένες ευκαιρίες και τις άστοχες επιλογές καταφεύγει στη γνώριμη αποπροσανατολιστική τακτική και στο παλαιό ρητορικό τέχνασμα της σπίλωσης «του ήθους του αντιπάλου», λέγοντας ότι η ανακοίνωσή μας περιέχει «ψέματα και ανακρίβειες» που σκοπό έχουν να «καλλιεργήσουν τη διχόνοια και να εξαπατήσουν τους πολίτες». Μάλιστα θεωρεί περιττό να απαντήσει, γιατί, όπως λέει χαρακτηριστικά, η «συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας έχει όχι μόνο κρίση αλλά και μνήμη από τη Δημαρχιακή θητεία του κ. Λαγδάρη».
Θέλω απόλυτα να συμφωνήσω με την παρατήρηση αυτή και να θυμίσω στον κ. Δήμαρχο ότι η παράταξή μας ήρθε πρώτη στις εκλογές του Α’ γύρου ,και μάλιστα και με
διαφορά ,εγκρίνοντας «τα έργα και τις ημέρες» μας και ότι με το σύστημα που ετοιμάζεται να καταθέσει η σημερινή κυβέρνηση θα είχε, κατά πάσα πιθανότητα, τα ηνία του δήμου.
Εν πάση περιπτώσει, το αποτέλεσμα έχει κριθεί, ανήκει στην ιστορία και εμείς προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να ανταποκριθούμε στον ρόλο που μας έταξαν οι συμπολίτες μας. Ωστόσο, από την άλλη, είναι φανερό ότι ο κ. Δήμαρχος δυσκολεύεται να αντιληφθεί το μείζον και επωφελές για το σύνολο των οικισμών του Δήμου μας, όπως είναι για παράδειγμα η ποιότητα και η ποσότητα παροχής νερού σε όλους τους οικισμούς που υποφέρουν, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες , είτε απο λειψυδρία είτε από ακαταλληλότητά του, και ότι το νερό είναι ένα κοινωνικό αγαθό αδιαπραγμάτευτο, ύψιστης προτεραιότητας. Και αντί να δώσει τη δέουσα βαρύτητα στο ζήτημα αυτό και σε άλλα αντίστοιχης σπουδαιότητας, θεωρεί ότι αυτά οδηγούν σε «κατακερματισμό των πιστώσεων για ψηφοθηρικούς λόγους». (Εμείς φέραμε στον δήμο για την ύδρευση περίπου 5 εκατ. €, για όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες ,όπως επίσης αφήσαμε και 43.500€ για ωρίμανση μελετών σχετικά με την ύδρευση ).
Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς πώς ιεραρχεί τις ανάγκες και τις προτεραιότητες ο κ. Δήμαρχος. Αντίθετα την εγκατάλειψη και περιθωριοποίηση σχεδόν όλων των οικισμών, τη βαφτίζει και την αναδεικνύει σε «έργα πνοής» Και το σημαντικότερο: δε φροντίζει να αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα για το συνολικό καλό του δήμου μας. Απεναντίας με διδακτικό τόνο και ειρωνικό ύφος, όπως δείχνει η χρήση διαφορετικών ρηματικών τύπων, με προτρέπει να παραμερίσω τον ρόλο μου, ώστε «εγώ να δουλέψω και αυτός να εργαστεί». Από τη δική μου πλευρά η φιλική σύσταση είναι να αποφύγει την υπερκόπωση, γιατί το έργο του είναι ήδη αδιαμφισβήτητο!!!, (εδώ και δύο χρόνια δεν μπορεί καλα-καλά να κόψει τα χόρτα και να μαζέψει τα σκουπίδια ),ενώ και η πολύωρη ενασχόλησή του με το Facebook και ποιος κάνει like σε ποιον ,τον αποξενώνει από την πραγματικότητα και τον κάνει, όπως φαίνεται,να ζει στον δικό του εικονικό κόσμο.
Επιμένουμε και πάλι ότι τίποτε δεν μπορεί να διαψεύσει το γεγονός ότι εφαρμόζοντας «την ενός ανδρός αρχή» δε διαβουλεύεται και δε συζητά ούτε με τους συμβούλους της παράταξής του. Κινείται και αποφασίζει μόνος του και εν κρυπτώ, λες και διαθέτει «το αλάθητο του Πάπα», για αυτό και απαξιοί, όπως προαναγγέλλει, να απαντά σε κριτική και σε έλεγχο των πεπραγμένων και των παραλείψεών του. Η στάση του αυτή είναι μια σαφής ένδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται τον δημοκρατικό διάλογο, τον έλεγχο της εξουσίας και τον ρόλο του. Ο κ. Δήμαρχος, δεν συνειδητοποιεί ότι ο δήμος είναι θεσμός τοπικής δημοκρατίας ,και ο χώρος που συμβολίζει και εκφράζει τη δύναμη και το κύρος των ανοιχτών δημοκρατικών διαδικασιών .
Αλλά είναι «βαθιά νυχτωμένος» αν νομίζει ότι εμείς θα εγκαταλείψουμε τον ρόλο μας να ελέγχουμε τα πεπραγμένα και τις παραλείψεις του, τις άστοχες, μονομερείς, αποσπασματικές και ευκαιριακές επιλογές του.
Η πολιτική του ανεπάρκεια ,το θράσος και ο χαρακτήρας του,τον οδηγούν να επενδύει στο διχασμό ,την παραπληροφόρηση και τη σκανδαλολογία. Εμείς, ανεξάρτητα από τις διαθέσεις του κ. Δημάρχου, θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε στο ακέραιο τον ρόλο μας, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό συμβάλλει στην ανάδειξη της αλήθειας και στο καλό των συνδημοτών μας, στους οποίους οφείλουμε σαφή, έγκυρη και επαρκή ενημέρωση στα θέματα που διαχειρίζεται η Δημοτική Αρχή.
Γραφειο τύπου Δημοτικής Παράταξης.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας