ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πολιτική η απόφαση για το αν θα δοθεί το ποσό που οφείλει ο δήμος στη Μητρόπολη για τα συσσίτια (βίντεο)

Κανονικά θα καταβάλλεται μηνιαίως το ποσό των 6.000 ευρώ για τα συσσίτια της Μητρόπολης από το δήμο Κατερίνης, σύμφωνα με τον κ. Ντόντη ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Θωμά Αναστασιάδη, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Τα προηγούμενα χρόνια η διοίκηση δεν κατέβαλε ολόκληρο το ποσό των 72 χιλιάδων ετησίως, πλην του 2022, ωστόσο ο κ. Ντόντης ανέφερε ότι το ποσό που υπολείπεται δεν μπορεί να καταβληθεί αναδρομικά παρά μόνο αν υπάρξει πολιτική βούληση.

Το θέμα ανέδειξε ο Θωμάς Αναστασιάδης. Η τοποθέτησή του:

Ο Δήμος Κατερίνης από το 2015, δίνει 6000€ τον μήνα για την ενίσχυση των συσσιτίων που διανέμει η Ιερά Μητρόπολη, σε συνδημότες μας που έχουν ανάγκη.

Σε ετήσια βάση ο Δήμος Κατερίνης έδινε 72.000€ και καθημερινά η Μητρόπολη διανέμει 220 διπλές μερίδες φαγητό σε συνανθρώπους μας.

Η διοίκηση Κουκοδήμου -Νταντάμη, από το 2019 μέχρι το 2022, έδωσε 152.500€ αντί 288.000€. Δηλαδή υπάρχει εκκρεμότητα 135.500,00 ευρώ.

Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο μετά από ερώτημά μου, η διοίκηση δεσμεύθηκε ότι το 2023 θα δοθεί το σύνολο του ποσού και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να καλυφθεί το ποσό που δεν έχει διαθέσει τα προηγούμενα χρόνια, καθώς, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, είναι πολιτική απόφαση.

Όλοι μας γνωρίζουμε τις ανάγκες της κάθε σημερινής οικογένειας αλλά και των οικογενειών που βοηθάει η Τοπική μας Εκκλησία δια μέσου των καθημερινών συσσιτίων της.

Η απάντηση Ντόντη:

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα