ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Γκατζής | Συνεχίζεται η δημοκρατική εκτροπή από την κυβέρνηση της ΝΔ

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Χριστιανός Ορθόδοξος

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος

ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πρώην Μέλος του Πανελλήνιου Τομέα Τουρισμού της ΝΔ

Email: theofanis28@gmail.com

Το κράτος δυνάστης της ΝΔ συνεχίζει να δρα αντιδημοκρατικά με χρήση αστυνομικής βίας χωρίς λόγο ουσιαστικό! Tο αποτρόπαιο περιστατικό της άσκησης αναίτιας βίας σε πολίτη, από αστυνομικά όργανα, στη Νέα Σμύρνη είναι η κορυφή του παγόβουνου στην  άσκηση αντιδημοκρατικής πολιτικής, με σειρά ενεργειών, της κυβέρνησης εδώ και ένα έτος! Στο σημείο αυτό καταδικάζω απερίφραστα την άναδρη επίθεση από πλήθος ατόμων στον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά δυστυχώς η βία οδηγεί σε βία δηλαδή σε ένα ατέρμονο κύκλο βίας! Επίσης, απαράδεκτο είναι το συμβάν όπου σε βίντεο που παρουσιάστηκε σε γνωστή ιστοσελίδα ακούγεται  αστυνομικός, κατά της διάρκεια της έντασης που επικρατεί, να  υβρίζει την Παναγία απωθώντας δημοσιογράφο από τον τόπο των επεισοδίων. Επιπρόσθετα, κυκλοφόρησε, σε κάποιες ιστοσελίδες,  βίντεο που δείχνει μια ομάδα από αντιεξουσιαστές, στη Νέα Σμύρνη, να  βεβηλώνουν τον Τίμιο Σταυρό και εικόνα της Παναγίας που βρισκόταν στην κατοχή ενός πολίτη και να φτάνουν στο σημείο, άκουσον άκουσον, να τη σκίσουν!

Κατακριτέα και τα δυο περιστατικά, ειδικά το δεύτερο, που προσβάλλουν τα Θεία, πληγώνουν βαθύτατα το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών και κακώς η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ είχε επαναφέρει  το άρθρο 198 του Ποινικού Κώδικα, που είχε καταργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  και προέβλεπε  φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την Oρθόδοξη Eκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα στο αρχικό σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το Νοέμβριο του 19  το απέσυρε, λίγο μετά, στο τελικό σχέδιο νόμου. Έπρεπε να επέμβει εισαγγελέας αυτεπάγγελτα για βιοπραγία που έπραξαν τα συγκεκριμένα άτομα!, Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε αν βεβήλωναν εικόνα του Μωάμεθ! Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι αποσιωπήθηκαν τα περιστατικά αυτά από τα κυριότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δεν καταδικάστηκαν από το σύνολο του πολιτικού, πνευματικού και εκκλησιαστικού κόσμου, ωσάν να τα θεωρούμε σαν κάτι φυσιολογικό! Ας μας συγχωρέσει η Υπεραγία Θεοτόκος και ας μετανοήσουμε ειλικρινά για τα αμαρτήματά με νηστεία, ελεημοσύνη, Θεία εξομολόγηση και Θεία εξομολόγηση την Μεγάλη Τεσσαρακοστή!

Η ελληνική κυβέρνηση στο όνομα της δήθεν υγειονομικής προστασίας μας δρα αυταρχικά και αντισυνταγματικά παραβιάζοντας την ατομική ελευθερία και παρεμποδίζοντας την άσκηση της  θρησκευτικής λατρείας των πολτών, σε Ιερούς Ναούς, οι οποίοι με το φόβο που ενσπείρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποδέχονται αδιαμαρτύρητα όλες τις απαγορεύσεις που έχουν θεσπιστεί! Κάποια μέτρα που θεσπίστηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού προφανώς και πρέπει να τηρούνται, αλλά ο αυταρχικός τρόπος που επιβάλλονται και η πανσπερμία νέων μέτρων και οι διαφορετικές, αρκετές φορές, απόψεις των ειδημόνων προκαλούν σύγχυση και απογοήτευση στο ευρύ κοινό. Επίσης, οι σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης που δρα, σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς να έχει συνολικό σχέδιο, δε βοηθούν στην αντιμετώπιση της συνολικής κατάστασης.

Σημειωτέον, τα πολλή αυστηρά μέτρα που τηρούνται για περισσότερους από τέσσερις μήνες στην χώρα μας με προοπτική να παραταθούν μέχρι και το Πάσχα δεν υφίστανται στις περισσότερες χώρες! Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε παταγωδώς στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από το Σεπτέμβριο και μετά, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, που λόγω του ότι έλαβαν 38,5  εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση παρουσιάζουν μια στρεβλή πραγματικότητα! Τα χρηματικά αυτά θα έπρεπε να δοθούν για τη δημιουργία νέων ΜΕΘ που θα έσωζαν χιλιάδες συμπατριώτες μας! Το γεγονός όμως είναι ότι η χώρα μας παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων στον κόσμο σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν σημειωθεί! Αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων στην έλλειψη κατάλληλης νοσοκομειακής περίθαλψης, που είναι ευθύνη της κυβέρνησης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού!

Kύριοι της κυβέρνησης έχετε απολέσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα!  Αυτές οι εικόνες αίσχιστου είδους, που παρατηρήθηκαν ση Νέα Σμύρνη,  αλλά και γενικά ο τρόπος που ασκείται διακυβέρνηση, είναι κύριο γνώρισμα των απολυταρχικών καθεστώτων! Ο κόσμος έχει αρχίζει να χάνει την υπομονή του προ πολλού! Αν συνεχίσετε έτσι θα καταρρεύσετε με πάταγο! Το παράπτωμα του εν λόγω ατόμου που δέχτηκε την απρόκλητη αστυνομική βία είναι  ότι, ίσως, δεν τήρησε τα μέτρα που εσείς κύριοι της κυβέρνησης τα έχετε παραβιάσει ανελλιπώς και με επιδεικτικό τρόπο με προεξάρχοντα τον κύριο Πρωθυπουργό! Δεν λησμονούμε τη  βόλτα του στην Πάρνηθα και το μαζικό συνωστισμό στο τραπέζωμά του στην Ικαρία. Στο πρώτο παράπτωμά του ζήτησε συγγνώμη δημοσίως, αλλά  επανέλαβε την παραβατική συμπεριφορά! Και όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, κ. Μητσοτάκη, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού!

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν τριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στην μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, του Αποστόλου Παύλου, των δώδεκα Αποστόλων, των Αγίων του Θεού Φανουρίου, Πάντων, Ιωσήφ του Μνήστωρ, Λαυρεντίου, Συμεών του Ευλαβή, Θεοφάνη του ομολογητή της Συγριανής, Εννέα μαρτύρων, Δημητρίου βασιλιά της Γεωργίας, Πάντων  Μαρτύρων από τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο μέχρι σήμερα, Θεοκτίστου, Λεάνδρου και Υπομονής, Ανθίμου εν Χίω, Σαβίνου του Αιγυπτίου, Ιωάννη ο εν Ρουφιαναίς, Χριστοδούλου, Πάπα, Ιουλιανού από την Κιλικία, Ανίνα του Θαυματουργού, Αντωνίου εκ Γεωργίας, Εβεντίου, Θεοδούλου, Ποιμήν, Νικηφόρου του Λεπρού, Λουκά, Νεκταρίου, Παϊσίου, Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Aλεξίου του Ανθρώπου του Θεού, Θεοστήρικτου του Ομολογητή, Πατρικίου, Παύλου του Οσιομάρτυρα, Μαρίνου, Δικαίου του Λαζάρου, Γαβριήλ του Μικρού Οσιομάρτυρα, Ιερομάρτυρα του  Θεοδούλου, Οσιομάρτυρα του  Παύλου, Μακαρίου ηγουμένου  της μονής Κολγιαζίν της Ρωσίας (την μνήμη των τελευταίων δέκα εορτάζουμε σήμερα), των πεσόντων ηρώων υπέρ της πατρίδας, των  γερόντων Ευγενίου Σαριδάκη και Τύχωνα, καθώς και των κεκοιμημένων από αρχής κόσμου.

Επίσης, το αφιερώνω στην μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά, των γιαγιάδων μου Φανής Μακρυγιάννη και Στυλιανής Γκατζή, των παππούδων μου Βασιλείου Γκατζή (αναπήρου στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-1941), Βασιλείου Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα), των προπαππούδων μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), Δημητρίου Γκατζή, Σπυρίδωνος Μακρυγιάννη, Αθανασίου Σάββα και Θωμά, των προγιαγιάδων μου Μαρίας Μακρυγιάννης, Βασιλικής Σάββα, Ευανθίας Γκατζή, Φωτεινής, των  κεκοιμημένων προγόνων και συγγενών μου, των νονών μου Ελβίρας και Νικολάου και του αποθανόντος πνευματικού μου Αρχιμανδρίτη Στεφάνου Παπαθανασίου, καθώς και στους ζώντες την  μητέρα μου Μαρία και αδερφή μου Στυλιανή.

Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες!

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας