ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Είναι πλέον ολοφάνερη η αντιχριστιανική και αντιπατριωτική στάση της κυβέρνησης της ΝΔ

Είναι πλέον ολοφάνερη  η αντιχριστιανική και αντιπατριωτική στάση της κυβέρνησης της ΝΔ

Καθόσον η κοινωνία μας παρακολουθεί αποσβολωμένη τις εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού, από τα τελευταία στοιχεία της επιδημιολογικής κατάστασης στην χώρα διαψεύστηκαν οικτρά οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν εκτίναξη των κρουσμάτων από κορ από την κινητικότητα των εορτών. Αποδεικνύεται πλέον ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έπραξε μέγιστο λάθος που απαγόρευσε τη συμμετοχή των πιστών στις Θείες λειτουργίες και φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι κινείται με αντιχριστιανικό τρόπο. Ακόμη, από  τον αριθμό των κρουσμάτων που αποτύπωσε  την εικόνα των εορτών (Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων) διαψεύστηκαν οικτρά οι κινδυνολόγοι «Κασσάνδρες» επιδημιολόγοι που προέβλεπαν ότι με την συμμετοχή πιστών στις Θείες λειτουργίες των τριών παραπάνω μεγάλων θρησκευτικών εορτών θα εκτινάσσονταν ο αριθμός των κρουσμάτων.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ήταν λανθασμένη η κυβερνητική απόφαση που απαγόρευσε τη συμμετοχή των πιστών στις Θείες λειτουργίες του εορταστικού δωδεκαημέρου εξαιρουμένου των τριών μεγάλων εορτών. Επιπλέον, εκ του αποτελέσματος παρατηρούμε ότι ήταν απαράδεκτη η αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συμμετοχή πιστών στις Θείες λειτουργίες των Θεοφανείων και καλώς η Ιερά Σύνοδος αντιτάχτηκε σε αυτήν και δεν την εφάρμοσε, αν και θα έπρεπε να αντιταχθεί στην απόφαση της Κυβέρνησης για μη δημόσια τέλεση του Αγιασμού των Υδατών σε δημόσιο χώρο, παρά το ότι δέχθηκε σωρεία επικρίσεων, τόσο από κυβερνητικά στελέχη, όσο και από την πλειοψηφία των χειραγωγουμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης!

 Επιπρόσθετα, θα γραφτεί με μελανά χρώματα  στην ιστορία ότι  κυβέρνηση Ορθόδοξης χώρας επέδειξε μεγάλη ασέβεια προς τα Θεία απαγορεύοντας να τελεστεί ο Αγιασμός των Υδάτων σε δημόσιο χώρο εν έτη 2021 καθότι θα μπορούσαν να τελεστεί με τα προβλεπόμενα μέτρα! Δηλωτικό της ασέβειας που επέδειξε  η κυβέρνηση και το πως αντιλαμβάνεται την Ορθόδοξη πίστη είναι και η εξής  δήλωσή του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια “Δεν αξίζει τον κόπο για 1-2 μέρες ΔΗΘΕΝ γιορτής (εννοούσε τα Χριστούγεννα ) να κινδυνεύσουν ζωές συνανθρώπων μας, συμπολιτών μας ή ακόμη και των ίδιων των μελών της οικογένειάς μας”!

Μια δήλωση αισχίστου είδους που προσβάλλει τα Θεία και τους πιστούς! Σε άλλες εποχές και με διαφορετικούς ηγέτες αυτή, θα είχε μετατραπεί σε πρώτη είδηση και ο εν λόγω Υπουργός θα είχε υποχρεωθεί από τον Πρωθυπουργό να ανασκευάσει τη δήλωσή του ζητώντας συγγνώμη ή αν δεν το έπραττε αυτό ο Πρωθυπουργός θα τον απομάκρυνε άμεσα! Καθότι σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα επικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι! Έτσι, ο κύριος υπουργός μπορεί να μην θεωρεί ότι τα Χριστούγεννα είναι μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης, αλλά οφείλει να σέβεται τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών!

 Επιπρόσθετα, παρατηρήσαμε κάποιοι  που αποφάσισαν να τελέσουν τον Αγιασμό των Υδάτων, σε δημόσιο χώρο, όπως αρμόζει να συλλαμβάνονται από την αστυνομία θυμίζοντας εικόνες, τόσο από το μακρινό παρελθόν (Ρωμαϊκή Εποχή, Αίγυπτος, Περσία, ΕΣΣΔ, Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία), όσο και από τη σύγχρονη εποχή (Κίνα, Ινδονησία, Βιετνάμ, Νιγηρία) όπου τα καθεστώτα αυτών των περιοχών εκδίωξαν και εκδιώκουν τους Χριστιανούς για του Χριστού την πίστη την Αγία! Το οξύμωρο της όλης υπόθεσης είναι ότι σε χώρες που η Ορθοδοξία διώκεται και στη σύγχρονη εποχή και υφίστανται  περιορισμοί τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια ο Αγιασμός των Υδάτων σε δημόσιο χώρο (Τουρκία, Αλβανία)!

Ειρήσθω εν παρόδω και αυτές οι χώρες πλήττονται βάναυσα από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά οι κυβερνήσεις τους που δεν φημίζονται για το δημοκρατικό τους πνεύμα και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα σεβάστηκαν την μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας και μάλιστα την τίμησαν θεσμικά (ο πρόεδρος της Αλβανίας παρευρέθηκε στην Θεία λειτουργία των Φώτων)! Ακόμη, αποδείχθηκε πόσο βλακωδώς ήταν η άποψη κάποιων δήθεν ειδικών που διατυμπάνιζαν, χωρίς ίχνος ντροπής, ότι με την  Θεία κοινωνία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να μεταδοθεί ο κορωνοϊός και πρότειναν να χρησιμοποιούνται κουταλάκια κατά την λήψη της από τους πιστούς!!

Αν είχαν βάση αυτές οι απόψεις έπρεπε τα κρούσματα που σημειώθηκαν, μετά το πέρας των 15 ημερών από τις γιορτές, να ήταν πολλές  χιλιάδες και οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία και ειδικά στις ΜΕΘ να εκτοξεύονταν σε δυσθεώρητα ύψη πολύ παραπάνω από την κορύφωση του Νοεμβρίου! Γιατί, αναρίθμητοι πιστοί κοινώνησαν! Και πως μπορεί να ήταν διαφορετικά αφού η μεταλαβιά είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού της αγάπης που θυσιάστηκε για μας!!

Ακόμη, αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν και προκαλούν εικόνες από την περιφρούρηση των Ιερών Ναών από τα αστυνομικά όργανα κατόπιν κυβερνητικών εντολών, όταν εορτάζει κάποιας Άγιος,  ανά την επικράτεια ωσάν να πρόκειται για χώρους παράνομους και εστίες εγκληματικότητας  επιβεβαιώνοντας τους παραπάνω ισχυρισμούς  ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δρα αντιδημοκρατικά και ταυτίζεται με καθεστώτα που πολέμησαν την Ορθοδοξία!

Επίσης, η κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει ότι έπραξε εσφαλμένα που απαγόρευσε τη συμμετοχή πιστών στις Θείες λειτουργιές όλο αυτό το χρονικό διάστημα που επιβλήθηκε  απαγόρευση κυκλοφορίας και ότι προέβηκε σε αυταρχικές ενέργειες όσον αφορά σε θέματα ορθοδόξου πίστεως και να μην τα επαναλάβει στο μέλλον ειδικά τώρα που ξεκινάει εκ νέου να επιβάλλει περιορισμούς!

Επιπρόσθετα, δεν λησμονούμε την «κωλοτούμπα» της ΝΔ στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων! Χαρακτήριζαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση τη συμφωνία των Πρεσπών ως άκρως επιζήμια για την πατρίδα και τώρα τονίζουν με εμφατικό τρόπο ότι είναι μια καλή συμφωνία!

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι  πατριδοκάπηλοι  και ψευδοχριστιανοί της κυβέρνησης  είναι   ότι ελληνισμός και ορθοδοξία είναι αλληλένδετες έννοιες και  ακρογωνιαίοι  λίθοι της υπόστασης του ελληνικού έθνους! Σε ζητήματα ορθόδοξης πίστεως και πατριωτικού δεν χωράνε συμβιβασμοί, όπως έλεγε και ο σύγχρονός Άγιος της εκκλησίας  μας  Παΐσιος!  Εν κατακλείδι, αυτό που χρειαζόμαστε ως κοινωνία για να υπερνικήσουμε τον κορωνοϊό είναι πίστη, προσευχή, μετάνοια, εξομολόγηση, αγάπη προς τους συνανθρώπους μας εκφραζόμενη με ελεημοσύνη και συνεχόμενες λιτανείες, όπως συνέβηκε στο παρελθόν για ανάλογες περιπτώσεις (λοιμοί)! Ειδικά, η Θεία εξομολόγηση είναι απαραίτητη για να σωθούν οι ψυχές μας! Δεν πρέπει να διστάζουμε να εξομολογούμαστε! Τα οφέλη που μας προσφέρει επί Γης και στην επουράνια ζωή είναι σημαντικότατα μπροστά στον ενδοιασμό που τυχόν νιώθουμε λόγω ντροπής. Αν γνωρίζαμε τι μεγάλη αξία έχει θα σπεύδαμε μαζικά να εξομολογηθούμε! Είναι χρυσός που μας δίνει ο Θεός! Ο ιερέας που μας εξομολογεί είναι ο πρεσβευτής μας προς τον Θεό! Σε όποιες αμαρτίες και να υποπέσαμε, ακόμα και τις μεγαλύτερες, αν υπάρχει ειλικρινή μετάνοια και τις εξομολογηθούμε ο φιλεύσπλαχνος Θεός μας συγχωρεί! Η εξομολόγηση έχει διττό ρόλο, καθώς μας ταπεινώνει γιατί ο θεός απεχθάνεται την αλαζονεία και την εωσφορική υπερηφάνεια και μας συνετίζει, ώστε να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τις  ίδιες αμαρτίες!

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν τριαδικό Θεό, στην μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, του Αποστόλου Παύλου, των δώδεκα Αποστόλων, των προφητών Ηλία, Ενώχ, Ησαΐα, Δανιήλ και Δαβίδ, Ζαχαρία και Αβραάμ, των Αγίων του Θεού Φανουρίου, Νικηφόρου του Λεπρού, Ναούμ, Ροντιώνοφ, Πάντων, Γεωργίου Καρσλίδη, Ραφαήλ, Νικολάου, Ειρήνης, Aναστασίας της Ρωμαίας, Εφραίμ του Σύρου, Εφραίμ Νέας Μάκρης, Μέγα Αντωνίου, Γαβριήλ τουυ δια Χριστόν Σαλού και Ομολογητή, Σάββα της Καλύμνου, Βαρβάρας, Γεράσιμου του Ιορδανίτη, Παϊσίου, Λυδία της Φιλιππησίας, Θεοφύλακτου Βουλγαρίας, Ανθίμου Πατριάρχου Ιεροσολύμων

Μακρίνας, Δημητρίου, Μαγδαληνής, Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, Αλεξάνδρου του Σβιρ, Σεραφείμ του Σαρώφ, Μελετίου, Σισιννίου, Στυλιανού, Θεοδώρων, Θεοδοσίου, Προκοπίου, Ιάκωβου Τσαλίκη, Πορφυρίου, Γεωργίου, Δημητρίου του Μυροβλήτη, Μέγα Κωνσταντίνου, Ελένη, , Ιωάννη του Νεομάρτυρα εκ Θεσσαλονίκη, Ανθίμου από την Χίο, Μαΐωρ του Νεομάρτυρα (την μνήμη των τεσσάρων τελευταίων εορτάζουμε σήμερα), του Αγίου Παμφίλου και των συν αυτώ Μαρτύρων (την μνήμη των οποίων εορτάζουμε σήμερα),  Ηλία του Ιερομάρτυρα, Ρωμανού του Οσιομάρτυρα, Φλαβιανού, Θεόδουλου, Ιερεμία, Παύλου, Ιουλιανού, Φλαβιανού Πατριάρχη Κων/πόλεως, Τάνκου Επισκόπου Βέρντεν (την μνήμη των εννέα τελευταίων εορτάζουμε σήμερα)

Αμφιλοχίου Μακρή, Ιωάννη του Ελεήμων, Παρθενίου, Βάκχου, Σεργίου, Μελετίου, Βλασίου, Νεκταρίου, Θεράποντα, Αναργύρων, Ιωάννη του Ελεήμων, τον Αρχάγγελο Μιχαήλ Ταξιάρχη Μανταμάδου, Αρχαγγέλου Γαβριήλ, στον φύλακα Άγγελο το δικό μου, του πατέρα μου, της μητέρας μου, της αδερφής μου, των παππόυδων μου, των γιαγιάδων μου, των προπαππούδων μου και προγιαγιάδων μου, στα εννέα τάγματα των Αγγέλων (Χερουβίμ και Σεραφείμ, Θρόνοι, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες, Αρχές, Αρχάγγελοι και Άγγελοι), Ακύλλα και Πρίσκιλλα (την μνήμη των οποίων τελούμε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου), Σπυρίδωνα του θαυματουργού, Νικήτα Στηθάτου, Γερασίμου της Κεφαλληνίας, Σωφρονίου Σαχάρωφ,

Θεοφάνη του νέου εν Ναούσης, Δαβίδ εν Ευβοία, Βαρθολομαίου, Αγαθονίκου, Θεοφάνη του ομολογητή, Mάρκου του Ευγενικού Επισκόπoυ Εφέσσου, Θεοφάνη Μητροπολίτη Περιθεωρίου, Θεοφάνη του γραπτού, Θεοφάνη του Μυροβλήτη, Ευφρασίας της Μάρτυς, Σοφία, Ανανία, Σάββα, Γρηγορίου του Θεολόγου, Θεοφάνη επισκόπου Σολέα, Μηνά,

στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά, στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, στην αδερφή μου Στυλιανή (Ινώ), γέροντα Γαβριήλ,  Κυριακή, πατήρ Θεόδωρο, πατήρ Γεώργιο και Χρήστο, πατήρ Βασιλείου Βολουδάκη,  πατήρ Κωνσταντίνου, τους θείους μου Ευάγγελο, Ιωάνννη, Δημήτριο, Νικόλαο,

των κάτωθι αποθανουσών και αποθανόντων γιαγιάδων μου Φανής Μακρυγιάννη και Στυλιανής Γκατζή, των παππούδων μου Βασιλείου Γκατζή (αναπήρου στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-1941) και Βασιλείου Μακρυγιάννη, των προπαππούδων μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), Δημητρίου Γκατζή, Σπυρίδωνος Μακρυγιάννη, Αθανασίου Σάββα και Θωμά, των προγιαγιάδων μου Μαρίας Μακρυγιάννης, Βασιλικής Σάββα, Ευανθίας Γκατζή και Φωτεινής, της νονάς μου Ελβίρας και του νονού μου Νικολάου, Ηλία, Ηλιάδας, Στυλιανής, Σπυρίδων, Στυλιανού, Φανής, Μαρία, Αποστόλου, Αντωνίου, Κωνσταντίνου, Ουρανίας, Χαραλάμπου, Ηλία, Ευτυχίας, Γαρουφαλιάς, Ελένης, Γεωργίου, Δήμου, Αγγέλου, Ευαγγελίας, Ευαγγέλου, Ιωάννου, Κυριάκου, Ανδρέα, Πολυκάρπου, Λεωνίδα, Λεωνίδα, πάππου προς πάππου, τέως Mητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιου Κόμπου και Παύλου και του πνευματικού μου πατέρα Αρχιμανδρίτη Στεφάνου Παπαθανασίου!

Επίσης, τα αφιερώνω στην μνήμη των γερόντων Ευμενίου Σαριδάκη, Ιακώβου Βαλοδήμου, Εφραίμ της Αριζόνας, Εφραίμ του Κατουνακιώτη, Ιωσήφ Βατοπεδινού, Ιωσήφ του Ησυχαστή, Σεραφείμ Δημόπουλου, Τύχωνα, Άνθιμου, Αμβροσίου του Λάζαρη, Ευσέβιου, Νεκταρίου, Αιμιλιανού και Δημητρίου και των ιερέων Μιχαήλ, Αναστασίου, Φωτίου, Ιωάννη Καλαΐδη, Ηγουμένης Ευγενίας Κλειδαρά, Ηγουμένης Ταξιαρχίας, γερόντισσας Λαμπρινής Βέτσου και σε όλους τους κεκοιμημένους από αρχής κόσμου!

Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες καθότι είναι πολύ σημαντικό αυτό!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά, Χριστιανός Ορθόδοξος, Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Email: theofanis28@gmail.com
Ethnikosagwn.blogspot.com

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα