ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Mετά τον κυβερνητικό εμπαιγμό η Ιεραρχία της Εκκλησίας επιβάλλεται να λάβει σοβαρές αποφάσεις

Mετά τον κυβερνητικό εμπαιγμό η Ιεραρχία της Εκκλησίας επιβάλλεται να λάβει σοβαρές αποφάσεις

Γράφει ο Θεοφάνης Θ. Γκατζής, Χριστιανός Ορθόδοξος, Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Email: theofanis28@gmail.com

Nτροπή είναι η λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει την αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει τον εκκλησιασμό των πιστών ανήμερα των Θεοφανείων! Έτσι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με την στάση που επιδεικνύει φαίνεται να εμπαίζει τους πιστούς! Ενώ η  Ιεραρχία, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι με την υποχωρητική  στάση, που ακολουθεί όλο αυτόν τον καιρό- το Πάσχα και την περίοδο από 7 Νοεμβρίου μέχρι και  σήμερα-  που αποδέχτηκε την απαγόρευση παρουσίας πιστών στις Θείες λειτουργίες έπραξε λάθος! Αφού ως γνωστόν  σύμφωνα με  ένα σύγχρονο Άγιο της εκκλησίας μας τον Παΐσιο “Στα θέματα της πίστεως και στα θέματα της πατρίδος δεν χωράνε υποχωρήσεις. Πρέπει να είναι κανείς αμετακίνητος και σταθερός’’!!

Γι’ αυτό η Ιερά Σύνοδος θα πρέπει να αφουγκραστεί τις ανάγκες, την κραυγή αγωνίας του Χριστεπώνυμου πλήθους  που νιώθει ότι βάλλεται η πίστη του ξεκάθαρα, επιτρέποντας την  παρουσία πιστών στην τέλεση της Θείας λειτουργίας της εορτής των Αγίων Θεοφανείων και τον καθαγιασμό των Υδάτων σε ανοικτό δημόσιο χώρο! Εν κατακλείδι, η κυβέρνηση επιδεικνύει άνευ προηγουμένου ασέβεια και φαίνεται να αγνοεί ότι όσοι τα έβαλαν με τον Θεό αργά ή γρήγορα κατακρημνίστηκαν! 

Υ.Γ.  Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στη μνήμη  των Αγίων του Θεού Νικηφόρου του Λεπρού (τη μνήμη του οποίου τελούμε την 4η Ιανουαρίου), Φανουρίου, Ναούμ, Ροντιώνοφ, Παϊσίου, Προκοπίου, Ιάκωβου Τσαλίκη, Στυλιανού, Ραφαήλ, Ρηγίνου, Νεκταρίου, Αμφιλοχίου Μακρή, Ιωάννη του Ρώσου, Αλεξάνδρου εν Πύδνης, Διονυσίου  εν Ολύμπω, Αικατερίνης

στη μητέρα μου Μαρία, στο γέροντα Γαβριήλ, στον πατήρ Γεώργιο και Χρήστο, στη μνήμη του πατέρα μου Θωμά, των κάτωθι αποθανουσών και αποθανόντων γιαγιάδων μου Φανής Μακρυγιάννη και Στυλιανής Γκατζή, των παππούδων μου Βασιλείου Γκατζή και Βασιλείου Μακρυγιάννη, των προπαππούδων μου Ιωάννη Γκατζή,  Δημητρίου Γκατζή, Σπυρίδωνος Μακρυγιάννη, Αθανασίου Σάββα και Θωμά, του πνευματικού μου πατέρα Αρχιμανδρίτη Στεφάνου Παπαθανασίου, των γερόντων Ευμενίου και Εφραίμ, του ιερέα Φωτίου, καθώς και της γερόντισσας Ευγενίας και Ταξιαρχίας!

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα