ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Βούλγαροι

Γράφει ο ΤΖΙΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλόλογος – αρχαιολόγος

Πάλι με τους Βούλγαρους τα έχουν οι Σκοπιανοί, που αρνήθηκαν την ένταξή τους στην Ε.Ε. Οι Βούλγαροι, το προαπαιτούμενο που θέτουν είναι, πως δεν αναγνωρίζουν «Μακεδονική γλώσσα», (γιατί αποτελεί ιδίωμα της Βουλγαρικής), όπως επίσης δεν αναγνωρίζουν «Μακεδονική εθνότητα».

Σας παρουσιάζουμε χθεσινό δημοσίευμα (24.11.2020) του Σκοπιανού τύπου, https://tvvesti.com/,  (όπου οι Σκοπιανοί, έχουν διεκδικήσεις και στη «Μακεδονία του Πιρίν» στη Βουλγαρία, ενώ στο φοιτητικό φυλλάδιο του 1948, υπογραμμίσαμε με κόκκινο χρώμα στη φώτο, ότι  η φοιτήτρια εξετάστηκε στη «Μακεδονική γλώσσα» στο “Blagoevgrad”, στη «Μακεδονία του Πιρίν» στη Βουλγαρία, και ότι αυτό αποτελεί ντοκουμέντο, (για τους Σκοπιανούς) ότι προϋπήρχε «Μακεδονική γλώσσα». Ας δούμε λοιπόν παρακάτω,  το Σκοπιανό δημοσίευμα:

Φώτο: Αυτό το έγγραφο εξοργίζει τους Βούλγαρους, χάνουν τη μάχη με τους «Μακεδόνες». (Фото: Овој документ ги збесна бугарите тие ја губат битката со Македонците)

Η Jane Kirov, δημοσίευσε στο Facebook, ένα φοιτητικό φυλλάδιο του 1947, από ένα σχολείο στην περιοχή “Μπλαγκόεβγκραντ”, (πρώην Μακεδονία του Πιρίν), σήμερα “Δημοκρατία της Βουλγαρίας”. Οι ιστορικοί της «Μακεδονίας» (δηλ. των Σκοπίων), πρέπει να μιλούν πιο δυνατά για αυτά τα πράγματα, γιατί αυτό είναι μια μεγάλη ιστορική απόδειξη, διότι σήμερα οι Βούλγαροι λένε ότι η «Μακεδονική γλώσσα» δεν υπάρχει και  ότι είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι, που μιλούν την ίδια γλώσσα. “Λοιπόν, δεν ήταν έτσι“, έγραψε η Jane Kirov.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας