ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Θ. Αναστασιάδης | Λύκος, λύκος, τρεχάτε χωριανοί!!!

Θ. Αναστασιάδης | Λύκος, λύκος, τρεχάτε χωριανοί!!!

Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει το παραμύθι με τον ψεύτη βοσκό, που φώναζε «Λύκος, λύκος, τρεχάτε χωριανοί» και έτρεχαν έντρομοι οι χωριανοί να τον βοηθήσουν, μέχρι που μετά καταλάβαιναν ότι ήταν φάρσα. Είχε επαναλάβει αυτή τη φάρσα αρκετές φορές, ώσπου κάποια στιγμή του επιτέθηκαν πράγματι λύκοι, αλλά δεν τον πίστεψε κανείς με αποτέλεσμα να φάνε όλα του τα πρόβατα και ο βοσκός να κλαίει απαρηγόρητος.

Όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων παραμυθιάζει τον λαό μας εξυπηρετώντας ουσιαστικά τις επιθυμίες των εργοδοτών τους, οι οποίοι με την σειρά τους εξυπηρετούν τις επιθυμίες των χρηματοδοτών τους. Θα μπορούσαν να γραφούν πολλά για τον βρώμικο και καταστροφικό ρόλο που έπαιξαν, κατά πλειοψηφία, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο φιάσκο του χρηματιστηρίου, την περίοδο που φαγωνόταν τα πακέτα Ντελόρ και αυτοί σιωπούσαν, το θάψιμο των υπερκοστολογήσεων των Ολυμπιακών Αγώνων και κυρίως με την δύναμη που απέκτησαν να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις εξυψώνοντας γραφικές πολιτικές προσωπικότητες και στον αντίποδα στοχοποιούσαν ή καταδίκαζαν στην αφάνεια και στην συνομωσία της σιωπής, όσους είχαν διαφορετική άποψη από αυτή που έπρεπε το σύστημα να εξυπηρετήσει.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε γεμίσει «ψεκασμένους» πολίτες, όπως λένε κάποιοι, καθώς πλέον δεν πιστεύει ΚΑΝΕΙΣ κανέναν. Ο κάθε Πρετεντέρης ή Ευαγγελάτος σήμερα, δεν μπορεί να πείσει. Το αντίθετο μάλιστα. Μας έμαθαν ότι ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που μας έλεγαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και άρα γιατί να ισχύει σήμερα η πληροφόρηση που μας δίνουν για την πανδημία; Μήπως και σήμερα υπερβάλλουν; Ο πλουραλισμός και η Δημοκρατία δεν προϋποθέτουν, να ακούγεται και η άλλη άποψη, για να βγάζουμε εμείς τα συμπεράσματά μας;

Πολιτικοί και δημοσιογράφοι , στην πλειοψηφία τους, έχουν πάρει τον ρόλο του βοσκού, που επι χρόνια έλεγε ψέματα και σήμερα που πιθανότατα περιγράφουν την αλήθεια, αρκετός κόσμος δεν πιστεύει τίποτα. Βέβαια υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα αυτοί που τρώνε αμάσητη την τροφή που τους δίνουν.

Σήμερα όμως, όλοι έχουμε έναν δικό μας γνωστό με COVID-19, οι περισσότεροι γνωρίζουμε ανθρώπους που έχασαν την μάχη από τον ιό και όλοι μας σχεδόν δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτό που μας συμβαίνει. Δεν υπάρχουν οι προσωπικότητες στον πολιτικό στίβο ή στον ενημερωτικό τομέα, που χρήζουν καθολικής αποδοχής και μπορούν να πείσουν την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ότι λένε την αλήθεια.

Αυτές τις ώρες, οφείλουμε να ακούσουμε τη φωνή της δικής μας λογικής, να τηρήσουμε τους κανόνες αυτοπροστασίας και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση. Αυτή που αντιλαμβανόμαστε. Ότι δηλαδή έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη ίωση, που μεταδίδεται εύκολα και ενέχει σοβαρούς κινδύνους, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τους φίλους μας. 

Αναστασιάδης Θωμάς

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

thomas@anastasiadi.gr

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας