ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πώς να αναβαθμίσετε το μικρό μπαλκόνι σας εύκολα & οικονομικά

Τα μπαλκόνια στα διαμερίσματα των πόλεων συνήθως δεν είναι τόσο μεγάλα ώστε να επιτρέπουν πολλά έπιπλα και ευρείες επιλογές διακόσμησης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εύκολοι και οικονομικοί τρόποι για να αναβαθμίσετε το μικρό μπαλκόνι σας και να το κάνετε να δείχνει πιο όμορφο και ελκυστικό.

🔸 Δεν χρειάζονται έπιπλα. Υπάρχουν περιορισμένες δυνατότητες για έπιπλα όταν το μπαλκόνι είναι μικρό αλλά εάν είστε δημιουργικοί αυτό δεν θα αποτελεί πρόβλημα. Διαλέξτε τα κατάλληλα έπιπλα, τοποθετήστε πουφ, μεγάλα μαξιλάρια ή ακόμα και αιώρες ή κατασκευάστε δικά σας πχ χρησιμοποιώντας παλέτες.

🔸 Προσθέστε χρώμα. Βάψτε τα έπιπλα στα χρώματα που σας αρέσουν και δείτε το μπαλκόνι σας να αλλάζει.

🔸 Τοποθετήστε αυτοκόλλητα πλακάκια. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα αστικά μπαλκόνια δεν διαθέτουν καινούργια και ευφάνταστα πλακάκια. Ωστόσο μπορείτε να αλλάξετε την όψη του μπαλκονιού επιλέγοντας αυτοκόλλητα πλακάκια βινυλίου στο χρώμα και το σχέδιο που σας αρέσει.

🔸 Λουλούδια και φυτά. Μια πολύ καλή λύση για να αναβαθμίσετε το μικρό σας μπαλκόνι είναι να τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία λουλούδια και φυτά. Γίνετε πιο δημιουργικοί και βρείτε ξεχωριστές ιδέες όπως πχ να τοποθετήσετε γλαστράκια σε μια παλέτα που θα έχετε διαμορφώσει κατάλληλα.

🔸 Έμφαση στην ιδιωτικότητα. Μια ομπρέλα και μια καλαμωτή είναι αρκετά τόσο για να διακοσμήσουν το μπαλκόνι σας όσο και για να κρατήσουν τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά από αυτό.

🔸 Επιλέξτε τον φωτισμό. Μερικά προσεκτικά επιλεγμένα φωτάκια εξωτερικού χώρου θα κάνουν τη διαφορά στο μπαλκόνι σας και θα δημιουργήσουν μια ρομαντική ατμόσφαιρα.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ