ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πώς προστατεύετε τα ακουστικά σας από το νερό

Οδηγίες από την εταιρεία “Συστήματα ακοής” (akoustika.gr)

Πώς προστατεύετε τα ακουστικά σας από το νερό

Θα ήταν ένα ωραίο προνόμιο αν τα ακουστικά βαρηκοΐας ήταν αδιάβροχα, δυστυχώς, υπάρχουν λίγα πραγματικά αδιάβροχα ακουστικά βαρηκοΐας που διατίθενται σήμερα στην αγορά. Αντ’ αυτού, τα περισσότερα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ανθεκτικά στο νερό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να βυθίζονται μέσα στο νερό, αλλά μπορούν να αντέξουν λίγη υγρασία.

Η υγρασία δεν είναι φίλος για τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά μέρη αυτών των συσκευών. Τα εξαρτήματα του ακουστικού λειτουργούν καλύτερα όταν διατηρούνται καθαρά και στεγνά, όπως ακριβώς τα smartphones και οι φορητοί υπολογιστές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι κατασκευαστές ακουστικών βαρηκοΐας δεν συνιστούν να βυθίζετε καμία από τις συσκευές τους στο νερό. Στην πραγματικότητα ορισμένες από τις συμβουλές που θα λάβετε από τον Ακοοπροθετιστή σας περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με το πώς να κρατάτε την υγρασία μακριά από τα ακουστικά σας βοηθήματα.

Όλα τα ακουστικά βαρηκοΐας λαμβάνουν δύο βαθμολογίες “IP” από το 1 έως το 8 για να καθορίσουν πόσο ανθεκτικά είναι στη σκόνη και το νερό, από τη Διεθνή Ηλεκτροτεχνική Επιτροπή. Το πρώτο ψηφίο βαθμολογεί το βαθμό προστασίας από σκόνη ή άμμο, και βαθμολογείται σε κλίμακα 1-7. Το δεύτερο ψηφίο, που βαθμολογείται σε κλίμακα από 1-9, δείχνει πόσο ανθεκτική είναι η ηλεκτρική συσκευή στην υγρασία. Το δεύτερο ψηφίο είναι αυτό που δείχνει πόσο ανθεκτική είναι μια συσκευή στο νερό.

Ένα ακουστικό με βαθμολογία IP67, για παράδειγμα, σημαίνει ότι προστατεύεται σε μεγάλο βαθμό από άμμο ή σκόνη και έχει δοκιμαστεί για να λειτουργεί μέχρι ένα καλό επίπεδο υγρασίας.

Είναι προς το συμφέρον σας η κατοχή ενός ακουστικού βοηθήματος με υψηλή βαθμολογία IP για την υγρασία; Ίσως αξίζει να σκεφτείτε εάν:
Ιδρώνετε πολύ. Εάν σκουπίζετε συνεχώς τον ιδρώτα από το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της εργασίας ή της διασκέδασης, τα ακουστικά σας βοηθήματα πιθανώς εκτίθενται σε περισσότερη υγρασία.
Ζείτε σε υγρό κλίμα ή απολαμβάνετε χόμπι που σχετίζονται με το νερό, όπως η βαρκάδα ή το ψάρεμα.
Είστε αφηρημένος. Ορισμένοι χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας λένε ότι οι συσκευές τους είναι τόσο άνετες, που ξεχνούν εντελώς να τις βγάλουν πριν μπουν στο ντους.
Δεν υπάρχει πραγματικά κανένας τρόπος να το αποφύγετε. Θα πρέπει να θυμηθείτε να αφαιρέσετε το ακουστικό σας πριν πηδήξετε στην πισίνα ή στη θάλασσα. Η βλάβη από την υγρασία είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους τα ακουστικά βαρηκοΐας έρχονται για επισκευή.

Πώς μπορώ να διατηρήσω τα ακουστικά μου ασφαλή όταν βρίσκομαι κοντά στο νερό;

Πώς μπορείτε λοιπόν να διατηρήσετε τα ακουστικά σας βοηθήματα ασφαλή όταν κολυμπάτε, κάνετε βαρκάδα ή παίζετε στο υδάτινο πάρκο; Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στη διασκέδαση του καλοκαιριού και ταυτόχρονα να προστατεύετε τα ακουστικά σας βοηθήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο akoustika.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας