ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Άνοιξε η πλατφόρμα στο mycar

Πότε καταβάλλονται

Την ευκαιρία να αποδράσουν οδικώς και να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας για ένα μόνο μήνα έχουν περίπου 120.000 φορολογούμενοι που έχουν θέσει τα αυτοκίνητά τους σε καθεστώς ακινησίας.

Από σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου έχει τεθεί σε ισχύ η δυνατότητα άρσης ακινησίας των οχημάτων και η καταβολή των αναλογικών τελών κυκλοφορίας. Η σχετική πλατφόρμα άνοιξε στο mycar, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέλθουν με τους κωδικούς Taxisnet.

Το Υπουργείο Οικονομικών δίνει και φέτος – όπως και τα προηγούμενα έτη – τη «δυνατότητα άρσης της ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης του πρώτου εδαφίου της παρούσας, άπαξ, εντός του έτους 2023, με αναλογική καταβολή των δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες άρσης ακινησίας του οχήματος».

Στην πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έχετε τη δυνατότητα να:

  • Θέσετε σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία το όχημά σας, καταθέτοντας ψηφιακά τις πινακίδες του, χωρίς να πρέπει να επισκεφθείτε τη ΔΟΥ σας.
  • Κατεβάσετε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας και να λάβετε βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.
  • Άρετε την ακινησία του οχήματός τους και να πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.
    Ενημερωθείτε για πιθανή οφειλή τελών κυκλοφορίας έτους 2017.

Πότε καταβάλλονται

Τα τέλη κυκλοφορία καταβάλλονται πριν την άρση της ακινησίας. Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος υποχρεούται να θέσει εκ νέου το όχημά του σε ακινησία έως την τελευταία ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του, για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας και εάν αυτή είναι μη εργάσιμη ή συμπίπτει με επίσημη αργία, κατά την επόμενη εργάσιμη για τη φορολογική διοίκηση, ημέρα. Κατά τη θέση του οχήματος σε ακινησία και εφόσον έχει επέλθει μεταφορά του οχήματος σε νέο σημείο, διάφορο του αρχικά δηλωθέντος, δηλώνεται εκ νέου το σημείο ακινητοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προτείνεται η άρση της ακινησίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για το έτος 2023, με μερική και αναλογική καταβολή των τελών κυκλοφορίας από 3 Απριλίου 2023.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα