ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Θανάσης Λιακόπουλος | Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος. Καλώ όλους τους συνδημότες μας να δημιουργήσουμε μία μεγάλη συμμαχία για να νικήσουμε την συνδιοίκηση Κουκοδήμου-Νταντάμη

Προβληματισμένος από τον τρόπο που ασκεί διοίκηση η νέα δημοτική αρχή, κυρίως όμως αποφασισμένος να διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των συνδημοτών του, ως υποψήφιος δήμαρχος, δηλώνει ο Θανάσης Λιακόπουλος στην πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη μετά τις δημοτικές εκλογές του 2019. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα” μίλησε στην Ελίνα Διαμαντοπούλου και στο OlympusMera.gr σε μία συνέντευξη που ειπώθηκαν πολλά… γι΄ αυτό και θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη.

Συνέντευξη στην Ελίνα Διαμαντοπούλου

Κύριε Λιακόπουλε, συμπληρώνονται σχεδόν δύο χρόνια της διοίκησης Κουκοδήμου-Νταντάμη. Πώς θα σχολιάζατε την μέχρι τώρα πορεία της δημοτικής αρχής;

Πριν τις εκλογές είχαμε προειδοποιήσει τους πολίτες ότι όταν υπάρχουν συνδυασμοί που δεν έχουν πρόγραμμα, παρά μόνο υπόσχονται σε όλους τα πάντα, μετά τις εκλογές μόνο αρνητικές εκπλήξεις θα έχουν. Μπορεί οι δημότες να μην το θεώρησαν σημαντικό, όμως θυμίζω πως στην πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος Δήμαρχος ο κ. Κουκοδήμος όταν ρωτήθηκε για το πρόγραμμά του, είπε ότι θα βγει στην πλατεία και θα ρωτήσει τι θέλει ο κόσμος… Μετά τις εκλογές απέδειξε πως το να είσαι βουλευτής δεν σημαίνει ότι είσαι ικανός και για Δήμαρχος.

Εκλεγμένος με απίστευτες υποσχέσεις, ο κ. Κουκοδήμος αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο.  Νομίζω ότι δικαιούται να του απονεμηθεί ο τίτλος Α.Α. 

Τι σημαίνει Α.Α.;

Αδικαιολογήτως Απών από τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα των συνδημοτών του, αφοσιωμένος και ικανότατος στις Απευθείας Αναθέσεις, κυρίως σε ΙΚΕ που δημιουργήθηκαν το 2019 και για τις οποίες υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που αρνείται ο ίδιος να απαντήσει.

Για τον κ. Νταντάμη τι γνώμη έχετε;

Από κοντά συμβαδίζει με τον κ. Κουκοδήμο και ο κ. Νταντάμης, που άλλα υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του και άλλα έκανε στη διοίκηση του Δήμου.

Διόρισε σε έμμισθη θέση συγγενικό του πρόσωπο και «τακτοποιήσε» έναν κλειστό πυρήνα ανθρώπων του, προσεγγίζει τα θέματα με λογική δεκαετίας 90 και φυσικά καλύπτει τον κ. Κουκοδήμο, τον αρχηγό του, σε κάθε του πράξη, χωρίς ποτέ του να ψελίσει έστω μία ερώτηση. Ούτε για τις Απευθείας Αναθέσεις δείχνει να ενοχλείται, άλλωστε αυτό πράττει και ο ίδιος και οι συνεργάτες του.

Και αυτός επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς και δείχνει εκδικητική μανία σε όποιον του ασκεί κριτική, θεωρώντας πως έχει το αλάθητο του Πάπα..

Ας έρθουμε σε εσάς… Πρώτη φορά επικεφαλής δημοτικής παράταξης, μετά από μία μακρά θητεία σε θέσεις ευθύνης δίπλα στον πρώην δήμαρχο. Πώς είναι η… “οπτική γωνία” από τα έδρανα της αντιπολίτευσης; Τι έχετε αποκομίσει μέχρι στιγμής;

Νομίζω ότι τόσο εγώ όσο και όλος μας ο συνδυασμός παραμένουμε συνεπείς σε όσα υποσχεθήκαμε στους συνδημότες μας πριν και μετά τις εκλογές. Ήμασταν οι μόνοι που καταθέσαμε πλήρες πρόγραμμα, υποσχεθήκαμε να τιμήσουμε την ψήφο τους κάνοντας αντιπολίτευση όπως μας ζήτησαν.

Σε 18 μήνες έχουμε 70 δημόσιες παρεμβάσεις και ήδη έχουμε πετύχει κάποια σπουδαία πράγματα, όπως το να αποσυρθεί το αχρείαστο δάνειο με το οποίο ήθελε να μας φορτώσει η δημοτική αρχή, ενώ πετύχαμε να αποσυρθούν και οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Αντιδράσαμε, παρουσιάσαμε επιχειρήματα, πιέσαμε και ω του θαύματος ήταν από τις σπάνιες φορές που εισακουστήκαμε.

Κατά τα άλλα, νομίζω πως οι συνδημότισσες και οι συνδημότες μου μπορούν εύκολα να αξιολογήσουν την παρουσία τη δικιά μου και όλου μας του συνδυασμού από τις εκλογές και μετά, καθώς και το κατά πόσο ασκούμε τα καθήκοντά μας με συνέπεια και με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, παρά τις δυσκολίες που έχει δημιουργήσει ο Covid-19.

Θανάσης Λιακόπουλος

Κάποιοι έλεγαν  ότι θα προσχωρήσετε  στην ομάδα του κ. Κουκοδήμου και θα γίνετε αντιδήμαρχος…

– Και εγώ λέω πως «ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται». Δεν έχω κάτι κοινό με αυτούς τους ανθρώπους, τους σέβομαι ως άτομα, αλλά τους αποδοκιμάζω πολιτικά και θεωρώ πως βλάπτουν με την παρουσία τους τον Δήμο μας. Άλλωστε ούτε «μου λείπει» το να γίνω αντιδήμαρχος, ούτε θέλω να βάλω στον Δήμο κάποιο παιδί μου. Να προσφέρω στον τόπο και στους συνδημότες μου θέλω, όλα τα άλλα με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

Άλλοι είπαν ότι θα είστε υποψήφιος βουλευτής…

– Παρακαλώ να μη με μπερδεύετε με άλλα πρόσωπα. Παραμένω προσηλωμένος στην Αυτοδιοίκηση, δεν θέλω να είμαι υποψήφιος βουλευτής, δεν κατέθεσα υποψηφιότητα ποτέ μου. Γιατί ντε και καλά κάποιοι θέλουν να απαλλαγούν από την παρουσία μου;

Άρα τελικά τι θα κάνετε; Θα είστε εκ νέου υποψήφιος;

Μετά λόγου γνώσεως, σας δηλώνω ότι θα είμαι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης στις εκλογές του 2023. Έχω τις ικανότητες, τη γνώση, τη θέληση, την ομάδα, το πρόγραμμα και την εντιμότητα που μου επιτρέπουν να θέσω και πάλι το πρόσωπό μου στην κρίση των συνδημοτών. Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά…

Διαφορετικά με ποια έννοια;

Η σημερινή διοίκηση “κατάφερε” σε 18 μήνες  να έχει μεγαλύτερη φθορά από διοικήσεις με δέκα χρόνια παρουσίας. Αν συνεχίσει όπως ξεκίνησε τότε η ζημιά που θα προξενήσει στον Δήμο και στους δημότες θα είναι τεράστια και ίσως μη αναστρέψιμη. Για αυτό και δεν θέλω να είμαι απλά και μόνο  υποψήφιος Δήμαρχος.

Απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους συνδημότες μας, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων…

Δηλαδή και από την Κεντροαριστερά;

Απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους συνδημότες μας, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων και φυσικά και από την Κεντροαριστερά να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μία μεγάλη ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ένα ευρύ ΜΕΤΩΠΟ έτσι ώστε ενωμένοι να μπορέσουμε να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές τον κ. Κουκοδήμο, τον κ. Νταντάμη, τον κ. Συμεωνίδη, τον κ . Μορφακίδη και την παρέα τους.

Μόνο ενωμένοι θα πολλαπλασιάσουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε και να απαλλάξουμε τον Δήμο από αυτή την κλειστή ομάδα διοίκησης.

Θεωρείτε ότι έχετε τέτοιο λαϊκό έρεισμα;

– Θεωρώ ότι κάθε μέρα δίνω τα διαπιστευτήριά μου στους συνδημότες μου και κάθε μέρα βλέπουν ποιοι μάχονται για τα συμφέροντά τους. Τα μηνύματα του κόσμου είναι πραγματικά εντυπωσιακά, όπως και το αναπάντεχο γεγονός ότι πρόσωπα με άμεμπτο ήθος και μεγάλη κοινωνική αποδοχή ήδη μου «δίνουν ταυτότητα» και θέλουν να συστρατευθούν για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση. Ενωμένο παραμένει και το 90% του συνδυασμού μας, καθαροί και αγνοί άνθρωποι που βλέπουν πως είπαμε την αλήθεια και πριν και μετά τις εκλογές.

Ο κ. Κουκοδήμος κάποια στιγμή στις αρχές της θητείας του προεξόφλησε ότι θα είναι 12 χρόνια δήμαρχος…

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο προτείνω να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι όσοι θεωρούμε πως ο Δήμος δεν πρέπει να διοικείται με αδιαφάνεια, Απευθείας Αναθέσεις, αλαζονεία, έπαρση και αποκλεισμούς.

Αν κάποιοι ήδη φρίττουν από αυτά που κάνει η σημερινή διοίκηση μετά από 18 μήνες στο τιμόνι του Δήμου, ας αναλογιστούν τι θα συμβεί αν ο κ. Κουκοδήμος κερδίσει το 2023 και παραμείνει ως το τέλος του 2028.

Κατά την άποψή σας καλώς αναθεωρείται ο εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση;

Για μένα το ζητούμενο δεν είναι το αν καλώς ή κακώς αναθεωρείται ο νόμος για την αυτοδιοίκηση, αλλά να δούμε τι αυτό σημαίνει για την περίπτωσή μας: Στην πράξη κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για συνθέσεις, συνεργασίες και για να πάμε ενωμένοι απέναντι στην ομάδα  Κουκοδήμου.

Νομίζω ότι μπορούμε εύκολα να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα αρχών και κάποιες βασικές δεσμεύσεις…

Τι είδους δεσμεύσεις;

– Ότι πχ κανείς δεν θα βάλει τους συγγενείς του στον Δήμο, ότι δεν θα δώσει απευθείας αναθέσεις στη μητέρα του ή άλλα συγγενικά του πρόσωπα, ότι θα προτάξουμε τους διαγωνισμούς αντί για Απευθείας Αναθέσεις σε νεοσύστατες ΙΚΕ. Αλλά το κυριότερο όλων στο οποίο είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε είναι ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς θα πάει ο Δήμος μπροστά και θα φέρουμε δουλειές για τους συνδημότες μας, να προτάξουμε τα μεγάλα έργα, να βελτιώσουμε τη ζωή τους, να φέρουμε το νερό στα χωριά μας, να κάνουμε τον Δήμο μας φιλικό για ΑμΕΑ και τόσα άλλα.

*Τη Δεύτερα 15 Μαρτίου 2021 θα δημοσιευθεί το δεύτερο μέρος της συνέντευξης.

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας