ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μαίρη Αμπατζίδου-Τσαβδαρίδου: “Κι εγώ με Ντούμο, κι όλοι μαζί με Ντούμο”!

Ανάμεσα σε ιδιαίτερα αξιόλογους υποψηφίους Συμβούλους, με αγάπη στην πόλη τους και με ενδιαφέρον για τα κοινά, εντοπίσαμε και ξεχωρίσαμε την υποψήφια Τοπική Σύμβουλο Κατερίνης, Μαίρη Αμπατζίδου-Τσαβδαρίδου.

Η συνέντευξη μαζί της που ακολουθεί, έχει περισσότερο τα χαρακτηριστικά μιας ελεύθερης συζήτησης, η οποία έγινε σε έναν ευχάριστο χώρο, πίσω από το συνεδριακό κέντρο Δ.Κατερίνης, στο Δημοτικό Πάρκο, ανάμεσα σε γνωστούς αλλά και άγνωστους συνδημότες!

Ας μην πούμε όμως περισσότερα κι ας δώσουμε τον λόγο στην υποψήφια να ξεδιπλώσει τις σκέψεις της. Στις ερωτήσεις, ο Δημοσιογράφος Ανδρέας Γαλανός. Και στις απαντήσεις, η Μαίρη Αμπατζίδου – Τσαβδαρίδου.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

* Έκπληξη θετική προκάλεσε, σε πολλούς, η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σου για Τοπική Σύμβουλος Κατερίνης. Μαίρη, ποιο ήταν το κίνητρο για να ασχοληθείς με τα αυτοδιοικητικά της πόλης;

Το κίνητρό μου, ξεκάθαρα, είναι το ενδιαφέρον για τα κοινά. Πιστεύω σε μια ανθρώπινη και φιλόξενη πόλη, σε μια πόλη που θα είναι συμβατή με τις ανάγκες των πολιτών της οι οποίες θα εξυπηρετούνται άμεσα και καθημερινά.

* Κι εσύ με Ντούμο;

Κι εγώ με Ντούμο και όλοι μαζί με Ντούμο. Είναι ένας άνθρωπος ικανός, δραστήριος, με διάθεση να δημιουργήσει έναν δήμο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Εξάλλου, «αρχή άνδρα δείκνυσι», δηλαδή η εξουσία αναδεικνύει τον άνδρα ηγέτη.

* Κάθε ανακοίνωση υποψηφιότητας φέρνει χαρές για κάποιους φίλους αλλά και δυσαρέσκειες σε άλλους. Πώς το αντιμετωπίζεις;

Όταν αποφάσισα να στηρίξω τον συγκεκριμένο συνδυασμό, κάποιος μου είπε· «τώρα θα δεις τους φίλους και τους εχθρούς»! Για μένα, βέβαια, δεν υπάρχουν «εχθροί», υπάρχουν φίλοι, συνεργάτες, που άσχετα με το αν συμφωνούν ή όχι με την υποψηφιότητά μου στον συνδυασμό «Δήμος Πρότυπο», έχουν το δημοκρατικό, ελεύθερο δικαίωμα της επιλογής τους.

* Σήμερα είσαι υπάλληλος του ΕΦΚA, κάποτε όμως ήσουν υπάλληλος του Δ.Κατερίνης. Πώς αντιμετώπισαν την υποψηφιότητά σου οι πρώην συνάδελφοί σου στον Δήμο;

Οι περισσότεροι πρώην συνάδελφοί μου στον Δήμο Κατερίνης έδειξαν χαρά και μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία! Τους ευχαριστώ όλους για τις ευχές τους και τη στήριξή τους. Κάποιοι άλλοι κράτησαν ουδέτερη ή διστακτική στάση. Αυτό πάντοτε συμβαίνει και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

* Σε θυμάμαι κοντά στον Δήμαρχο, Γιάννη Αμοιρίδη, από το 1998 έως το 2006. Ποιες είναι οι εμπειρίες σου;

Οι εμπειρίες μου υπήρξαν πολλές γιατί βρέθηκα κοντά σε αξιόλογους πολιτικούς. Αυτές λοιπόν τις εμπειρίες θα φροντίσω να τις αξιοποιήσω ουσιαστικά και ευσυνείδητα εφόσον εκλεγώ στο Τοπικό Συμβούλιο Κατερίνης με τον Συνδυασμό «Δήμος Πρότυπο», του Γιάννη Ντούμου.

* Ο Γιάννης Ντούμος φαίνεται να έχει αποδοχή στους δημότες. Τι βλέπεις για την επόμενη μέρα στον Δ.Κατερίνης;

Η επόμενη μέρα με Δήμαρχο τον Γιάννη Ντούμο θα είναι διαφορετική για όλους τους πολίτες. Μια νέα εποχή, σε άλλη βάση και με άλλες προτεραιότητες θα ξεκινήσει, γιατί οι προγραμματικές δηλώσεις του Συνδυασμού μας στοχεύουν άμεσα σε έναν Δήμο Πρότυπο, με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες όλων των δημοτών μας.

* Εφόσον, με το καλό, εκλεγείς Σύμβουλος στο Τοπικό Συμβούλιο Κατερίνης, ποιες είναι οι σκέψεις σου για την πόλη; Τι μπορεί να περιμένουν οι δημότες από ένα νέο Τοπικό Συμβούλιο αλλά και από εσένα;

Σίγουρα το Τοπικό Συμβούλιο Κατερίνης μπορεί να προσφέρει έργο ουσιαστικό, αρκεί να υπάρχει διάθεση και εργατικότητα. Οι δικές μου σκέψεις και επιθυμίες εστιάζουν στο να δίνονται άμεσες λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες ώστε η ζωή τους στην πόλη να γίνεται πιο εύκολη, ανθρώπινη και χαρούμενη.

* Στο κλείσιμο αυτής της συζήτησής μας, Μαίρη, για πες μας, τι μήνυμα στέλνεις σήμερα στους δημότες της Κατερίνης ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου;

Το μήνυμά μου προς τους δημότες είναι να σκεφθούν υπεύθυνα πριν αποφασίσουν για την ψήφο τους. Η ψήφος τους θα αναδείξει τον κατάλληλο Συνδυασμό για έναν καλύτερο Δήμο.

Και βέβαια, κλείνοντας αυτή τη συζήτησή μας, διασαφηνίζω ότι την επόμενη μέρα των εκλογών είμαστε όλοι μαζί, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, για μια βιώσιμη πόλη, την πόλη μας.

Ευχαριστώ πολύ. * Μαίρη, να είσαι πάντοτε καλά. Καλή συνέχεια, καλόν αγώνα, καλή επιτυχία.

Πρόσφατα άρθρα