ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

Στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία “Διάκος” της Μητρόπολης Κίτρους (βίντεο)

Στις κινηματογραφικές αίθουσες η δεύτερη ταινία της Φιλότιμο films, της Κινηματογραφικής Ομάδας της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους με τίτλο “Διάκος ο ηρωομάρτυς”.

Με αφορμή την πρώτη προβολή (avant premiere) αποκλειστικά για τους συντελεστές της ταινίας, την ερχόμενη Κυριακή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ.κ. Γεώργιος από κοινού με τον πατέρα Παύλο Ντούρο, διευθυντή του πνευματικού κέντρου “Άγιος Φώτιος” παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκαν στον απαιτητικό δρόμο που χρειάστηκε να διανυθεί για να φτάσει η ταινία στη μεγάλη οθόνη.

Την εμπειρία τους μοιράστηκαν επίσης κάποιοι από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς ανάμεσά τους και μικρά παιδιά καθώς και συντελεστές της ταινίας.

Πατήρ Παύλος: “450 άνθρωποι ενεπλάκησαν στη δημιουργία της ταινίας”

Ο διευθυντής του πνευματικού κέντρου “Άγιος Φώτιος” χαρακτήρισε “θαύμα” τη δημιουργία της ταινίας. “Από το 2017 ξεκίνησε η δημιουργική πορεία της ταινίας. Τα γυρίσματα διήρκησαν 5 μήνες και τα γυρίσματα έγιναν τόσο στην Πιερία όσο και σε γειτονικούς νομούς”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατέρας Παύλος. όπως σημείωσε, “8 χρόνια μετά την ταινία “Παραμύθι χωρίς όνομα”, αξιωνόμαστε να παρουσιάσουμε το Διάκο.

Μητροπολίτης κ. Γεώργιος: “Πρόκειται για ένα άνοιγμα της Εκκλησίας προς την Τέχνη”

“Έδωσα την ευλογία μου για τη δημιουργία της ταινίας” ανέφερε από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας ότι “στις εκκλησιαστικές κοινότητες υπάρχουν θεατρικές ομάδες, κινηματογραφική ομάδα ωστόσο είναι σπάνιο να βρει κανείς στον εκκλησιαστικό χώρο”.

Η ταινια αναφέρεται στα επίκαιρα και σήμερα εθνικά μας ζητήματα και όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος “καλούμαστε κι εμείς από τα μετόπισθεν να ενισχύσουμε τη φιλοπατρία”

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας