ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

Στην τελική ευθεία ο μαθητικός διαγωνισμός για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για την επέτειο 100 ετών  από την Μικρασιατική Καταστροφή,  η τοπική Εκκλησία σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Πιερίας διοργανώνουν μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Μνήμη μου σε λένε Μικρασία».

Πιο συγκεκριμένα o διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των σχολείων της Πιερίας και αφορά στους παρακάτω τομείς:

  • Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικού.
  • Διαγωνισμός Δημιουργίας Ψηφιακού Βίντεο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. 

Τα παιδιά καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και μέσα από τα εικαστικά τους έργα και το βίντεο να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ως τελική προθεσμία υποβολής των έργων  έχει ορισθεί η Παρασκευή 6η Μαΐου 2022.  Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο μαθητικής έκθεσης με βράβευση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων τις οποίες προετοιμάζει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όλα έργα θα αξιολογηθούν από Ειδική Κριτική Επιτροπή ενώ σε κάθε κατηγορία θα δοθούν Α΄ Β΄ και Γ΄ Βραβεία. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, ενώ  η δράση αυτή θα ενθαρρύνει τους μαθητές να εκφράσουν την ικανότητά τους τονώνοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, την καλλιτεχνική τους ευαισθησία. Παράλληλα θα προάγει τον πολιτισμό,  θα  τροφοδοτήσει το καλλιτεχνικό πνεύμα της νεολαίας  και θα συμβάλλει ώστε οι μαθητές να έρθουν  σε επαφή με την πλούσια πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά του Προσφυγικού Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Με αφορμή τη δράση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Ιερά μας Μητρόπολη τιμά τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με ένα πλούσιο καλεντάρι μνήμης και γνώσης. Ξεκινούμε τις εκδηλώσεις μας με ένα διαγωνισμό που απευθύνεται στη μαθητική κοινότητα της Πιερίας με σκοπό να τιμήσουμε τα ματωμένα χώματα της Μικράς Ασίας με τα οράματα, τις αξίες και τα υψηλά ιδανικά  και αφετέρου να δώσουμε βήμα στη δημιουργική έκφραση των παιδιών μας».

Η αναλυτική προκήρυξη έχει δημοσιευθεί στα κοινωνικά δίκτυα και την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, ενώ για περισσότερες οι πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 23510 45081 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: mitropolipierias@gmail.com

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα