ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

Συλλογή Τροφίμων εν όψει του Πάσχα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ι.Μ. Κίτρους

Συλλογή Τροφίμων εν όψει του Πάσχα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ι.Μ. Κίτρους

Στα πλαίσιο της ηθικής και υλικής υποστήριξης των οικονομικώς ασθενέστερων πολιτών και με γνώμονα την αγάπη και την αλληλεγγύη,   εν όψει της Εορτής του Πάσχα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος θα προβεί σε συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας, τα οποία θα διανεμηθούν στις εκατοντάδες άπορες οικογένειες της Πιερίας, τις οικογένειες προσφύγων, τα μοναχικά και τα ηλικιωμένα άτομα που εξυπηρετεί.

Στόχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι να ενισχύονται με τρόφιμα μακράς διαρκείας οι προαναφερόμενες οικογένειες και ομάδες σε εβδομαδιαία βάση.

Μέχρι σήμερα, μέσα από χορηγίες και με τη στήριξη χιλιάδων πολιτών, και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η κοινωνική αυτή δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος έχει καταφέρει να σταθεί δίπλα στους ενδεείς συνανθρώπους, καλύπτοντας όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες τους.

Για την επίτευξη των σκοπών του Κοινωνικού Παντοπωλείου η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κάνει έκκληση σε όλους τους φορείς, επιχειρήσεις αλλά και σε κάθε πολίτη, που θέλει να προσφέρει στον συνάνθρωπο, να υποστηρίξει το έργο της.

«Καλούμε όλους όσους έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να ενώσουν μαζί μας τις δυνάμεις τους και με αγάπη, ευαισθησία και αλληλεγγύη για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ενισχύσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη, μιας και τα προβλήματα επιβίωσης γίνονται ολοένα και πιο έντονα. Και η πιο μικρή προσφορά έχει τεράστια αξία αυτήν την περίοδο, των Άγιων Ημερών του Πάσχα που διανύουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος.

Το διάστημα αυτό οι ελλείψεις που υπάρχουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι σε λάδι, ζυμαρικά, γάλα μακράς διαρκείας, ζάχαρη, ρύζι, σάλτσες, όσπρια, κρέατα. Επιπλέον, οποιοδήποτε άλλο προϊόν οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν θα αξιοποιηθεί μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα Ενοριακά Παραρτήματά του και θα καλύψει ανάγκες.

Η συλλογή τροφίμων θα γίνεται καθημερινά στους κατά τόπους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς.

Επίσης, στον νέο ειδικά διαμορφωμένο αποθηκευτικό χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο συγκρότημα Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως στον Σβορώνο, καθημερινά, έως και τη Μεγάλη Τετάρτη κατά τις ώρες 10π.μ.-1μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 23510 45081 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@imkitrous.gr

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας