ΚΟΣΜΟΣ

Στη “σκιά” της ενεργειακής κρίσης ο χριστουγεννιάτικος στολισμός ανά τον κόσμο

Δειλά δειλά άρχισε να φωτίζεται η χριστουγεννιάτικη αγορά, όσο το επιτρέπει η ενεργειακή κρίση – Στη Βρετανία τα φώτα θολώνει η προαναγγελία του Τζέρεμι Χαντ για αύξηση φόρων

Visitors watch as the 2022 Rockefeller Center Christmas is raised from a trailer Saturday, Nov. 12, 2022, following its arrival at Rockefeller Plaza in New York. The tree was cut Thursday then lifted onto a flatbed truck for its to 200-mile (322-kilometer) trip to from Queensbury, New York, to New York City. (AP Photo/Craig Ruttle)

Δειλά δειλά άρχισε να φωτίζεται η χριστουγεννιάτικη αγορά, όσο το επιτρέπει η ενεργειακή κρίση. Στη Βρετανία τα φώτα θολώνει η προαναγγελία του υπουργού Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ ότι θα ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα αύξηση φόρων και μείωση δαπανών, προκειμένου η χώρα να δείξει ότι μπορεί να διορθώσει τα δημόσια οικονομικά της.

Η παραθαλάσσια πόλη Μπλάκπουλ στη βορειοδυτική Αγγλία φωτίστηκε για άλλη μια χρονιά από ένα εκατομμύριο λάμπες, παρά την αύξηση του πληθωρισμού και των τιμών ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία.

Το ενεργειακό κόστος περιλαμβάνεται στον ποσό του ενός εκατομμυρίου 700 χιλιάδων στερλίνων, που ξόδεψαν οι τοπικές Αρχές, οι οποίες αναμένουν περισσότερους από 3 εκ. τουρίστες.

Σε αυτό το κλίμα της ενεργειακής κρίσης, άνοιξε τις πύλες της και η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Βιέννης, που φέτος κλείνει 300 χρόνια λειτουργίας. Η προσέλευση του κόσμου αναμένεται να είναι πρωτοφανής μετά από δύο δύσκολα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας. Ωστόσο όλα είναι πιο ακριβά.

Με 50.000 λαμπάκια λεντ κι ένα αστέρι βάρους 900 κιλών θα φωτιστεί στα τέλη του μήνα το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που ήδη δεσπόζει στο κέντρο το Κέντρο Ροκφέλερ, στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ertnews.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα