ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία | Παραμένει το αδιέξοδο – Αντίστροφη μέτρηση για παραίτηση Ντράγκι

Κίνημα 5 Αστέρων, Λέγκα και Φόρτσα Ιτάλια έχουν ανακοινώσει πως δεν παίρνουν μέρος στην ψηφοφορία που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί σήμερα στην ιταλική Γερουσία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην υπό τον Μάριο Ντράγκι κυβέρνηση συνεργασίας

Ιταλία | Παραμένει το αδιέξοδο – Αντίστροφη μέτρηση για παραίτηση Ντράγκι

Κίνημα 5 Αστέρων, Λέγκα και Φόρτσα Ιτάλια έχουν ανακοινώσει πως δεν παίρνουν μέρος στην ψηφοφορία που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί σήμερα στην ιταλική Γερουσία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην υπό τον Μάριο Ντράγκι κυβέρνηση συνεργασίας.

Με άλλα λόγια, τρεις από τις παρατάξεις που στήριζαν μέχρι πρότινος ως εταίροι την κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Ντράγκι, πλέον απορρίπτουν την έκκληση του Ιταλού πρωθυπουργού ο οποίος είχε όμως ζητήσει νωρίτερα σήμερα από όλους τους κυβερνητικούς εταίρους να συνταχθούν «ενωμένοι» πίσω από το κυβερνητικό πρόγραμμα ως τις επόμενες εκλογές που είναι κανονικά προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν στη χώρα το 2023.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι πια σχεδόν βέβαιο ότι ο Ντράγκι θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός. Λέγεται μάλιστα πως εκείνος θα μπορούσε να ανακοινώσει την απόφασή του ακόμη και αργότερα σήμερα.

Σε μια τέτοια περίπτωση, μένει να φανεί πώς θα πορευθούν από εδώ και πέρα οι πολιτικές δυνάμεις και ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα.

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από την αρχική ανακοίνωση της παραίτησης Ντράγκι την περασμένη εβδομάδα, είχαν κυκλοφορήσει σενάρια για πρόωρες εκλογές που θα μπορούσαν να διεξαχθούν στην Ιταλία όχι το 2023 όπως είναι προγραμματισμένο αλλά το φθινόπωρο του 2022.  

Με πληροφορίες από Reuters και kathimerini.gr

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα