ΚΟΣΜΟΣ

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να βοηθήσουν στη μείωση του πληθωρισμού

Σαφώς υπέρ μιας πιο περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής τάχθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης

O διοικητής της Τραπέζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να βοηθήσουν και αυτές στη συγκράτηση του πληθωρισμού, μετά την αύξηση του κόστους δανεισμού σε επίπεδα που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι το αποκορύφωμα.

«Η νομισματική πολιτική έχει κάνει το καθήκον της για την καταπολέμηση του πληθωρισμού», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, με την ιδιότητά του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι τώρα εναπόκειται στη δημοσιονομική πολιτική να βοηθήσει.

«Μια πιο περιοριστική δημοσιονομική στάση δεν θα ήταν μόνο ένα ευπρόσδεκτο στρατηγικό συμπλήρωμα στην πολιτική της ΕΚΤ, αλλά θα βοηθούσε επίσης στη βελτίωση της αξιοπιστίας του δημόσιου χρέους και στη χαλάρωση του δεσμού με τις τράπεζες», δήλωσε ο Ελληνας κεντρικός τραπεζίτης.

Ομοίως, έτερο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας Φρανσουά Βιλρουά ντε Γκαλό, δήλωσε σε χρηματοοικονομικό συνέδριο την Παρασκευή ότι οι υπερβολικά χαλαρές δημοσιονομικές πολιτικές κινδυνεύουν να τροφοδοτήσουν τον πληθωρισμό σε μια περίοδο που η ΕΚΤ αγωνίζεται να τον μειώσει.

Πηγή: Reuters

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας