ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Συναντήσεις Χατζηχριστοδούλου με την Ένωση Καταστηματαρχών Κουρέων-Κομμωτών & με το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων

Tα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο τους και απειλούν ακόμη και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους ανέλυσαν στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου τα μέλη της Ένωσης Καταστηματαρχών Κουρέων-Κομμωτών Ν. Πιερίας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας, το πρωί της Δευτέρας 4 Απριλίου, συμμετείχαν η πρόεδρος Πόλυ Χαλκίδου, ο αντιπρόεδρος Αναστάσιος Χαρίσης, ο Γ. Γραμματέας Γεώργιος Νατσιός, η ταμίας Αθηνά Γκολέμα και το μέλος Ιωάννης Παλάγκας.

Οι επαγγελματίες εξέφρασαν στον πρόεδρο τις ανησυχίες τους αναφέροντας ότι η υψηλή φορολογία και ο υψηλός Φ.Π.Α.,  σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας και την αύξηση των προϊόντων, εκτίναξαν το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεών τους, έχοντας ήδη επιφέρει μια μείωση τζίρου άνω του 50% για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι η λειτουργία των παράνομων κομμωτηρίων, και οι κομμωτές που δουλεύουν με επισκέψεις κατ’ οίκον (βαλιτσάκια, όπως χαρακτηριστικά είπαν). Ένα φαινόμενο, που πολλαπλασιάζεται βλέποντας συνεχώς τους τζίρους τους να κατρακυλάνε προς τα κάτω και τις υποχρεώσεις τους να αυξάνονται.

Ο πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου τους ενημέρωσε ότι ως Επιμελητήριο έχουμε κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας τη μείωση του ΦΠΑ, την επιδότηση κατά 50% των εκάστοτε διαμορφούμενων ενεργειακών τιμολογίων των επιχειρήσεων, τη μείωση των δημοτικών τελών, καθώς και μια σειρά συγκεκριμένων προτάσεων για την στήριξη και ανακούφιση των επιχειρήσεων.

Τέλος, τα μέλη της Ένωσης πρότειναν στον πρόεδρο την διεξαγωγή ενημερωτικής ημερίδας με θέματα που τους αφορούν, στο Επιμελητήριο Πιερίας, την οποία φυσικά ο πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου αποδέχτηκε και θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για την πραγματοποίησή της.

Εθιμοτυπική συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου με το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Πιερίας
Εθιμοτυπική συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου με το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Πιερίας

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Είναι ευχάριστη έκπληξη να συζητάς με παλιούς επαγγελματίες και μέσα από την πείρα τους να σου προτείνουν τρόπους για την ανάπτυξη του τόπου μας και να βλέπεις την όρεξή τους για μάθηση και εκσυγχρονισμό».

Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 4 Απριλίου, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Πιερίας. Συγκεκριμένα στην εθιμοτυπική συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Καζαντζίδης, ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Μπεκιαρόπουλος και η ταμίας Περιστέρα Γιαννακοπούλου.

Τα μέλη του Δ.Σ ευχαρίστησαν τον κ. Η. Χατζηχριστοδούλου για τη γενικότερη υποστήριξη και συμπαράσταση που παρέχει το Επιμελητήριο στην Ένωση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα των συνταξιούχων ως απόρροια της γενικότερης οικονομικής και πολιτικής κατάστασης της χώρας καθώς και τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, αλλά και τρόποι ανάπτυξης και αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας. Τα μέλη της Ένωσης ζήτησαν από τον πρόεδρο την αρωγή του Επιμελητηρίου για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίωνεκμάθησης Η/Υ για να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες τα μέλη τους, καθώς και τη χορήγηση ενός Η/Υ για τις ανάγκες του γραφείου της Ένωσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στην συμβολή των συνταξιούχων εμπόρων που ως επιχειρηματίες κατά το παρελθόν καθόρισαν την πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη αυτού του τόπου και συνεχίζοντας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Είναι ευχάριστη έκπληξη να συζητάς με παλιούς επαγγελματίες και μέσα από την πείρα τους να σου προτείνουν τρόπους  για την ανάπτυξη του τόπου μας και να βλέπεις την όρεξή τους για μάθηση και εκσυγχρονισμό». Φυσικά αποδέχτηκε με χαρά την πραγματοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο κ. Η. Χατζηχριστοδούλου τους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους, στο οποίο το Επιμελητήριο θα στέκεται αρωγός στηρίζοντας κάθε τους προσπάθεια.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας