ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Tips για να αποκτήσετε αποθηκευτικούς χώρους ακόμα και σε μικρά διαμερίσματα

Tips για να αποκτήσετε αποθηκευτικούς χώρους ακόμα και σε μικρά διαμερίσματα

Οι αποθηκευτικοί χώροι αποτελούν ζητούμενο για κάθε ένοικο ενός σπιτιού. Ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά που μπορεί να διαθέτει ένα διαμέρισμα, θα πρέπει να μεριμνήσει κανείς για τη διαθεσιμότητα αποθηκευτικών χώρων κάθε μεγέθους. Και αν τα πράγματα είναι πιο εύκολα όταν πρόκειται για μεγάλα διαμερίσματα με περίσσεια χώρων, τι γίνεται όταν τα διαμερίσματα είναι μικρά; Το κλειδί είναι να «δημιουργήσετε» εσείς χώρους. Πώς; Διαβάστε παρακάτω μερικά χρήσιμα tips για να αποκτήσετε αποθηκευτικούς χώρους ακόμα και σε μικρά διαμερίσματα.

  • Εκμεταλλευτείτε τις γωνίες. Μπορείτε να προσθέσετε ράφια ακόμα και στις γωνίες και να τοποθετήσετε εκεί διάφορα διακοσμητικά τα οποία στοιβάζονται σε χώρους που προορίζονται για άλλη χρήση. Αν πάλι θέλετε να αποθηκεύσετε πράγματα χωρίς να φαίνονται, μπορείτε να τοποθετήσετε στα ράφια κουτιά και εκεί μέσα να τοποθετήσετε τα αντικείμενα που θέλετε να αποθηκεύσετε.
  • Χώροι μέσα από τα έπιπλα. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ράφια πάνω από έπιπλα, όπως πχ ένα γραφείο, και να τα χρησιμοποιήσετε ως αποθηκευτικούς χώρους ή ως βιβλιοθήκη. Έτσι θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε τους κενούς χώρους προς όφελός σας. Το ίδιο μπορεί να γίνει και πάνω από το καλοριφέρ. Εγκαταστήστε μια επιφάνεια και τοποθετήστε πχ βιβλία και διακοσμητικά. Επίσης, πάνω από τα ράφια της κουζίνας μπορείτε να τοποθετήσετε διάφορα διακοσμητικά ή κουτιά μέσα στα οποία θα αποθηκεύσετε διάφορα αντικείμενα.
  • Αποθήκευση πάνω και πίσω από πόρτες. Ένας έξυπνος τρόπος να κερδίσετε χώρο ακόμα και σε μικρά διαμερίσματα είναι να δημιουργήσετε αποθηκευτικούς χώρους πάνω και πίσω από τις πόρτες. Εγκαταστήστε ράφια πάνω από το άνοιγμα της πόρτας της κουζίνας, του μπάνιου, του υπνοδωματίου κτλ και θα εκπλαγείτε με το πόσα πράγματα μπορείτε να αποθηκεύσετε εκεί. Επίσης, εγκαταστήστε μια κρεμάστρα ή μια μπάρα πίσω από την πόρτα και κρεμάστε από εκεί τα αντικείμενα που θέλετε. Για παράδειγμα, πίσω από την πόρτα του μπάνιου μπορείτε να κρεμάσετε τα προϊόντα περιποίησής σας όπως κρέμες, αφρόλουτρα, σαμπουάν κτλ.

Δημιουργήστε χώρους εκεί που δεν υπάρχουν και θα εκπλαγείτε με το πόσα αντικείμενα μπορείτε τα αποθηκεύσετε ακόμα και στο πιο μικρό διαμέρισμα.

Μάθετε περισσότερα >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας