ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

200 εκατ. ευρώ σε 6.683 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Τζιτζικώστας: Ο νέος προϋπολογισμός της ΕΕ θα προστατεύσει και θα ενδυναμώσει Περιφέρειες και Δήμους όπως ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών

Τα αποτελέσματα του προγράμματος «Διέξοδος» ύψους 200 εκ. ευρώ για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία

200 εκατ. ευρώ σε 6.683 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

“Ένεση” ρευστότητας, συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ θα λάβουν 6.683 επιχειρήσεις στην Κεντρική Μακεδονία, οι οποίες υπέστησαν μεγάλη ζημία από την πανδημία του κορονοϊού, καταγράφοντας πτώση του τζίρου τους κατά 80%.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα χρηματοδοτηθούν το πρώτο τρίμηνο του 2021, μέσω του προγράμματος «Διέξοδος» που έτρεξε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όπως ανάφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, πρόκειται για ζεστό χρήμα που θα πέσει στην πραγματική οικονομία και θα τονώσει τοπικές επιχειρήσεις, που λόγω της πανδημίας, αντιμετώπισαν, τεράστια προβλήματα ρευστότητας και ως εκ τούτου, βιωσιμότητας.

«Είναι χρήματα που δεν αφορούν σε δάνειο αλλά μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης, ώστε και να καλύψουν μέρος των ζημιών τους και να διασφαλίσουν ρευστότητα και να διατηρήσουν (υποχρεωτικά) τις θέσεις εργασίας, οι οποίες στο σύνολο τους είναι 24.500» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος εξήγησε ότι από τις επόμενες μέρες θα αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που αξιολογήθηκαν θετικά για να λάβουν την πολύτιμη ενίσχυση, που θα τους επιτρέψει όχι μόνο να αποκτήσουν τη ρευστότητα για να κρατηθούν στην αγορά, αλλά και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας χιλιάδων πολιτών.

Δείτε την απόφαση και τις 6.683 επιχειρήσεις που εντάσσονται

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr …

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα