ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Σωματείο Επαγγελματιών Εμπόρων & Βιοτεχνών Αιγινίου | Ζητά τη λήψη γενναίων μέτρων στήριξης από τον Δήμο

Επιστολή προς τη διοίκηση του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, ώστε “να υιοθετήσει γενναία μέτρα στήριξης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στο Δήμο”, έστειλε το Σωματείο Επαγγελματιών Εμπόρων & Βιοτεχνών Αιγινίου.

Σωματείο Επαγγελματιών Εμπόρων & Βιοτεχνών Αιγινίου | Ζητά τη λήψη γενναίων μέτρων στήριξης από τον Δήμο

Στην επιστολή γίνεται λόγος για “οριστικό κλείσιμο” των επιχειρήσεων της περιοχής λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων ζητούνται από το Δήμο απαλλαγές τελών.

Αναλυτικά η επιστολή και τα αιτήματα:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Αξιότιμη κα. Πρόεδρος,
Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,
Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί, για δεύτερη φορά εντός του έτους 2020, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έχουν πλέον οδηγήσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, στο όριο της οικονομικής τους αντοχής.
Πλέον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, αρκετές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, να μην μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις και να αναγκαστούν να μειώσουν τις θέσεις εργασίας, ακόμη και να οδηγηθούν σε οριστικό κλείσιμο.
Δεδομένου ότι αυστηροί περιορισμοί στη λειτουργία των επιχειρήσεων θα υπάρχουν για αρκετούς μήνες και το έτος 2021, ζητούμε από το Δήμο Πύδνας – Κολινδρού, να υιοθετήσει γενναία μέτρα στήριξης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στο Δήμο.
Με μεγάλη χαρά είδαμε, πως στον προϋπολογισμό 2021, υπάρχει μία σπουδαία μείωση στο ωριαίο τέλος άρδευσης των αγροτικών καλλιεργειών που ξεπερνά το 20%. Ο αγροτικός τομέας είναι σημαντικός στυλοβάτης της τοπικής οικονομίας και πρέπει να στηριχθεί.
Σημαντική συνεισφορά στην τοπική οικονομία έχει και ο επαγγελματικός και επιχειρηματικός κλάδος, ο οποίος εκτός από την οικονομική του συμμετοχή, στηρίζει και την κοινωνική ισορροπία με τις θέσεις εργασίας που προσφέρει στους δημότες του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Με βάση τα ανωτέρω ζητούμε:
1) Απαλλαγή από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων και ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί (2ο lockdown).
2) Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί (2ο lockdown).
3) Ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο που μπορούν οι πληττόμενοι να αιτηθούν τις παραπάνω απαλλαγές (σημ. εκκρεμεί ακόμη η ενημέρωσή μας σχετικά με τον τρόπο κατάθεσης των αιτήσεων για τις αντίστοιχες απαλλαγές της περιόδου Μαρτίου 2020, 1ο lockdown) ή ενεργοποίηση της σχετικής διαδικασίας στην ειδική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ https://dt.govapp.gr/
Επιπλέον ζητούμε να ληφθούν εμπροσθοβαρώς τα ακόλουθα μέτρα:
1) Μείωση του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού κατά τουλάχιστον 20% για όλο το έτος 2021.
2) Απαλλαγή από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων και ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, για το όλο το έτος 2021.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα