ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

‘Έκτακτη επιχορήγηση στα τουριστικά λεωφορεία

Μέσω της διαδικασίας επιστρεπτέας προκαταβολής

Το Επιμελητήριο Πιερίας, εν μέσω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας που βιώνει το σύνολο των μελών του, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το αίσιο αποτέλεσμα της από 04/06/2020 έγγραφης παρέμβασης του προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού, με κύριο αίτημα την ειδική επιχορήγηση των Τουριστικών Επιχειρήσεων Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ), εξαιτίας της οικονομικής καθίζησης του κλάδου, λόγω της πανδημίας COVID-19.

Μέσω της διαδικασίας επιστρεπτέας προκαταβολής

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.), σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δικαιούχους αφορά αποζημίωση για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020 και ανέρχεται σε 21.007.300.- ευρώ.

Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο αντιστοιχούν 3.600.-ευρώ σε κάθε λεωφορείο, καθώς επιδοτούνται οι δεσμευμένες θέσεις με το ποσό των 0,87 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα.

Το Επιμελητήριο Πιερίας και ο Πρόεδρός του κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου συνεχίζουν με υπευθυνότητα τον αγώνα τους για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν ομαλότερη επανεκκίνηση της οικονομίας μας.  

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα