ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Τηλεδιάσκεψη Χατζηχριστοδούλου με τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων και τον Γενικό Διευθυντή της ΝΔ

Τους προβληματισμούς της επιμελητηριακής κοινότητας αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη των δοκιμαζόμενων ελληνικών επιχειρήσεων, εξαιτίας της πανδημίας, έθεσε υπόψιν των αρμόδιων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαΐου 2020 με πρωτοβουλία του Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Άκη Μπάφα και τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του κόμματος κ. Γιάννη Μπρατάκου καθώς και προέδρων Επιμελητηρίων από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Τηλεδιάσκεψη Χατζηχριστοδούλου με τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων και τον Γενικό Διευθυντή της ΝΔ

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε ότι “πρώτη φορά κυβέρνηση άκουσε, μελέτησε και εφάρμοσε προτάσεις που κατέθεσαν Επιμελητήρια της χώρας, όπως το Επιμελητήριο Πιερίας που από την πρώτη στιγμή, μέσω επιστολών, προς τα αρμόδια υπουργεία, παρουσίασε στοχευμένες προτάσεις για την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων». Σημείωσε ωστόσο ότι θα πρέπει να ληφθούν και άλλα, γενναία, μέτρα ώστε να βγουν από το αδιέξοδο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή καθώς, με αφορμή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, αποκαλύφθηκε, όπως είπε, ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που δεν παράγει. «Δεν παράγω σημαίνει δεν εξάγω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τηλεδιάσκεψη Χατζηχριστοδούλου με τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων και τον Γενικό Διευθυντή της ΝΔ

Επιπλέον ο κ. Χατζηχριστοδούλου επανέλαβε την ανάγκη να ανασταλεί προσωρινά η είσπραξη των δημοτικών τελών από τις πληττόμενες επιχειρήσεις καθώς, όπως είπε, είναι οξύμωρο να εισπράττονται δημοτικά τέλη ανταποδοτικού χαρακτήρα από κλειστά μαγαζιά.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέδειξε ακόμη το πρόβλημα του αθέμιτου ανταγωνισμού που προέκυψε τους τελευταίους μήνες. Όπως είπε, την ίδια ώρα που μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που εμπορεύονται προϊόντα όπως παπούτσια, εργαλεία, πετσέτες κ.α, παραμένουν κλειστές με εντολή του Κράτους, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, πουλούν αντίστοιχα προϊόντα. Για το συγκεκριμένο θέμα, ως γνωστόν, έχουν ήδη ενημερωθεί τα αρμόδια Υπουργεία μέσω επιστολής του Επιμελητηρίου Πιερίας ενώ τόσο ο κ. Μπάφας όσο και ο κ. Μπρατάκος δεσμεύτηκαν ότι θα μεταφερθεί και στο αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Τηλεδιάσκεψη Χατζηχριστοδούλου με τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων και τον Γενικό Διευθυντή της ΝΔ

“Αυτές οι ανωμαλίες που έχουν προκύψει στην αγορά πρέπει να εξαλειφθούν” τόνισε ο κ. Μπρατάκος συγχαίροντας τον κ. Χατζηχριστοδούλου για τις στοιχειοθετημένες διαπιστώσεις και τις τεκμηριωμένες προτάσεις που θα αποτελέσουν, όπως είπε, εργαλεία για λύσεις στα προβλήματα των επιχειρηματιών το επόμενο διάστημα.

Τέλος τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου για δια ζώσης συσκέψεις με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα