ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Επιμελητήριο Πιερίας | Μοχλός πίεσης προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την υλοποίηση των αναπτυξιακών προτάσεων

Συνάντηση εργασίας προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τους φορείς του νομού στην ευρεία σύσκεψη του Ιανουαρίου, για την αναπτυξιακή στρατηγική της Πιερίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Επιμελητήριο. 

Μόλις ένα μήνα μετά τη σύσκεψη που ουσιαστικά είχε τον χαρακτήρα ανοικτής διαβούλευσης των φορέων για όλα τα θέματα που απασχολούν την Πιερία και επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα την ανάπτυξή της, η διοίκηση του Επιμελητηρίου προχώρησε σε καταγραφή και αξιολόγηση των επιμέρους προτάσεων που είχαν διατυπωθεί, με στόχο την άμεση προώθηση και λύση τους από τους αρμόδιους. 

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλίας Χατζηχριστοδούλου φιλοδοξεί να παραμείνουν ψηλά στην ατζέντα των εμπλεκόμενων φορέων τα ζητήματα που απαιτούν άμεση λύση  και για το λόγο αυτό απηύθυνε πρόσκληση στην αντιπεριφερειάρχη, τους βουλευτές και τους δημάρχους του νομού προκειμένου να τους παραδώσει τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης αλλά και καταγεγραμμένες τις προτάσεις που τέθηκαν από τους φορείς.

Στόχος φυσικά της διοίκησης του ΕΒΕ είναι να μην μείνουν επί χάρτου όσα σημαντικά συζητήθηκαν αλλά να γίνει καταμερισμός ευθυνών και να προχωρήσουν άμεσα οι όποιες ενέργειες με την απαραίτητη συνέργεια των εμπλεκομένων φορέων, όπου χρειάζεται, προκειμένου, σε εύλογο χρονικό διάστημα ενός έτους, να υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα.  

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο βουλευτής Φώντας Μπαραλιάκος, η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου και ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ανέστης Μανώλας ενώ στο τέλος της συνάντησης, έφτασε η βουλευτής Άννα Μάνη. 

Στο πλαίσιο της πολύ ουσιαστικής κουβέντας που έγινε, με στόχο να μην παραμείνουν όσα καταγράφηκαν, μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, οι παρευρισκόμενοι επικεντρώθηκαν και επεξεργάστηκαν τα παρακάτω θέματα, τα οποία ουσιαστικά αποτελούν και τα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Πιερία και είναι τα εξής: 

-Καθαρισμός θάλασσας και ακτών

Έλεγχος των υπηρεσιών σε επιχειρήσεις που ρίχνουν λύματα σε ρέματα και ποτάμια & καλή λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών.

Τροποποίηση των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ)

Αναβάθμιση των λιμανιών

Οδική παραλιακή σύνδεση Ολυμπιακής Ακτής με το Βαρικό Λιτοχώρου και ανακατασκευή τμημάτων του παραλιακού δρόμου που ενώνει την Αγαθούπολη με τους Πόρους.

Διάβρωση των ακτών της Παραλίας.

Μη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις τουριστικές περιοχές του νομού.

Καταπολέμηση των κουνουπιών, ιδιαίτερα στη Βόρεια Πιερία.

-Βιομηχανικές και αστικές συνδέσεις με το φυσικό αέριο.

Δημιουργία ενός φορέα, με τη συμμετοχή όλων των επαγγελματικών, τουριστικών συλλόγων για την προώθηση και προβολή της Πιερίας-Ιδιαίτερη έμφαση στα ψηφιακά μέσα προώθησης. 

Η χρηματοδότηση από την Αντιπεριφέρεια, τους Δήμους και το Επιμελητήριο ενός τουριστικού εντύπου που θα αναδεικνύει την Πιερία συνολικά και ενός εντύπου θρησκευτικού τουρισμού.  

Έλεγχος του παρεμπορίου και των παράνομων καταλυμάτων. -ένταξη στα προγράμματα ΕΣΠΑ των καταστημάτων εστίασης και των ταξί.

-Αξιοποίηση του Ολύμπου, αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Το Επιμελητήριο Πιερίας αναλαμβάνει την εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Ολοκλήρωση επενδύσεων σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Δημιουργία Εμπορευματικού Σταθμού στον Μακρύγιαλο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά τη ζύμωση που έγινε επί των θεμάτων, στη σύσκεψη του Ιανουαρίου, η χθεσινή συνάντηση εργασίας έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εστιάσουν σε πιο πρακτικά θέματα και κυρίως στους τρόπους με τους οποίους ο καθένας εμπλεκόμενος θα “τρέξει” από την πλευρά του τις διαδικασίες για την υλοποίησή όσων άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Θα ακολουθήσουν ρεπορτάζ σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν για τα επιμέρους θέματα.

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας