ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Είναι οριστικό: Στο τέλος του 2023 οι εκλογές στα Επιμελητήρια της χώρας

Μέσω της διαδικασίας επιστρεπτέας προκαταβολής

Στο τέλος του χρόνου και συγκεκριμένα μεταξύ 15/11/23 και 15/12/23 θα διεξαχθούν οι εκλογές ανάδειξης των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιμελητηρίων της χώρας.

Προεκλογικό είναι το 2023 και για τα Επιμελητήρια της χώρας καθώς στο τέλος του έτους πρόκειται να διεξαχθούν οι εκλογές ανάδειξης των νέων Διοικητικών Συμβουλίων.

Το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά μεγάλο για το ποιοι θα είναι τελικά εκείνοι που θα διεκδικήσουν, ως επικεφαλής συνδυασμών, τον προεδρικό θώκο στις επιμέρους περιοχές και αν θα φυσήξει αέρας ανανέωσης προσώπων και ιδεών.

Γνώστες των επιμελητηριακών εκτιμούν ότι ο επιμελητηριακός κλάδος έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν τα νέα Δ.Σ, προκειμένου ο χώρος να λάβει μια νέα πνοή. Αυτό θα αποτελέσει και κίνητρο για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία όπου, σε πολλές περιπτώσεις συμμετέχει μόλις το 10 με 15% του συνόλου των μελών των Επιμελητηρίων.

Στην Πιερία, μέχρι στιγμής, δύο είναι οι συνδυασμοί που ήδη στήνουν ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για τον επί τρεις θητείες πρόεδρο Ηλία Χατζηχριστοδούλου και τον Κωνσταντίνο Πίτσια της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.