ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανοικτή πρόσκληση 5ου ΓΕΛ | Άλυτο το κτηριακό πρόβλημα του σχολείου

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα του σχολικού κτηρίου του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης που σε κάθε βροχή πλημμυρίζει με αποτέλεσμα να χάνονται μαθήματα και να δημιουργούνται αποκλεισμένες ζώνες εντός του χώρου. Κατά την περσινή σχολική χρονιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας φτάνοντας μέχρι την πόρτα του δημαρχείου για να λάβουν υποσχέσεις οι οποίες απ΄ότι φαίνεται παρέμειναν υποσχέσεις… Αυτή τη φορά γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές καλούν σε ανοικτή εκδήλωση τους εμπλεκόμενους φορείς σε εκδήλωση για την ιστορική διαδρομή του σχολικού συγκροτήματος μέχρι τη σημερινή του “κατάντια”…

Το κείμενο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:

ΠΑΣΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩ “ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΜΕΘΑ”…
…από το ζοφερό κλίμα που επικρατεί χρόνια στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, του αλλοτινού σύγχρονου χώρου εκπαίδευσης, πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς.
Πασχίζουμε για την κατά το δυνατόν λειτουργία του σχολείου και την ασφαλή παραμονή των παιδιών μας σε μια άνιση μάχη ενάντια στην υγρασία και το κρύο, με κουβάδες – όλο και περισσότερους – και κλειδώνοντας οριστικά μια-μια αίθουσες του κτηρίου. Πασχίζουμε υπό την απειλή ενός “κακού” που κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας, σε ένα κτήριο που καταρρέει στην κυριολεξία.
Κατεδαφίζεται η ελπίδα μας για την “οριστική” λύση που μας υποσχέθηκαν… για την πραγμάτωση μαλαματένιων λόγων που ειπώθηκαν. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο (ως υπενθύμιση) ζητήσαμε εγγράφως συνάντηση στο γραφείο Δημάρχου. Απόκριση καμιά.
Πήραμε, λοιπόν, την πρωτοβουλία να απευθύνουμε πρόσκληση προς τον Δήμαρχο Κατερίνης, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και τους βουλευτές και βουλεύτριες του νομού μας, την οποία απευθύνουμε και δημόσια.
Γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε περισσότερο, την υγεία των παιδιών μας στην τύχη τους. Γιατί, δεν μπορεί να χάνονται ώρες διδασκαλίας, λόγω πρωτόγνωρων βροχοπτώσεων μέσα στο κτήριο.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας