ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιστρέφει η ειδικότητα ξενοδοχοϋπαλλήλων στην ΕΠΑΣ Κατερίνης-Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές

Η ειδικότητα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων επανέρχεται στην Επαγγελματική Σχολή της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στην Πιερία μετά από 11 ολόκληρα χρόνια – Ξεκίνησαν οι εγγραφές και θα διαρκέσουν έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Δες πληροφορίες εδώ

Αυτό ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο διευθυντής της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Κατερίνης Παναγιώτης Μαρινόπουλος και ο υποδιευθυντής της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Αθανάσιος Καραβέργος. 

“Ο τουρισμός είναι οι άνθρωποι του” ανέφερε ο κ. Τσιτλακίδης σημειώνοντας ότι η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό και στηρίζει τη δια βίου κατάρτιση των εργαζομένων στον τουρισμό. “Η εκπαίδευση παράγει καταρτισμένα στελέχη και τα καταρτισμένα στελέχη συνεισφέρουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των παραγομένων υπηρεσιών” τόνισε. 

Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για τη λειτουργία τμήματος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων το οποίο, όπως είπε, θα μπορέσει να συγκρατήσει τα νέα παιδιά της Πιερίας που θέλουν να δουλέψουν στο χώρο και φεύγουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. Ο κ. Τσιταλίδης αναφέρθηκε ακόμη στην Ημέρα Καριέρας που εγκαινίασε περυσι η ΕΞΕΠ προσανατολισμένη στην ενημέρωση και κατάρτιση των ατόμων που απασχολούνται στον τουρισμό. 

Από την πλευρά του ο διευθυντής της σχολής Παναγιώτης Μαρινόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που είχε γίνει πριν από τον κορωνοϊό για τη δημιουργία του συγκεκριμένου τμήματος η οποία ωστόσο δεν προωθήθηκε αφού μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τα ξενοδοχεία είχαν παραμείνει κλειστά. Πλέον, με δεδομένη την επάνοδο στην κανονικόηττα η πρωτοβουλία που είχε ληφθεί πριν από δύο χρόνια εγκρίθηκε και από την Αθήνα και έτσι  Πιερία πλέον μπορεί να καταρτίσει τους ξενοδοχοϋπαλλήλους με εκπαίδευση που θα τους παρέχει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. 

Ανέφερε ωστόσο ότι η τεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα, αν και δίνει τη δυνατότητα για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, δυστυχώς, όπως είπε, δεν προτιμάται από τα παιδιά. 

“Οι ειδικότητες που παρέχει η ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ  απαντούν στις ανάγκες της αγοράς εργασίας” ανέφερε από την πλευρά του ο υποδιευθυντής Αθ. Καραβέργος. Σχετικά με τη φοίτηση ανεφερε ότι είναι διετής με παράλληλη πρακτική άσκηση από το πρώτι έτος που εξασφαλίζει μισθό και ένσημα από την αρχή. 

Δικαίωμα αίτησης έχουν νέοι και νέες ηλικίας 15-29 ετών που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την υποχρεωτική εκπαίδευση (απόφοιτοι Γυμνασίου). Η αμοιβή των σπουδαστών στις ΕΠΑΣ αντιστοιχεί στο 75% του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη σύμφωνα με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ:

Πραγματοποιούν μαθητεία στις επιχειρήσες με αμοιβή και πλήρη ασφάλιση

Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια

Παίρνουν δωρεάν τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα

Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό

Αποκτούν Πτυχίο Ειδικότητας, μετά από εξετάσεις πιστοποίησης

Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές

Δικαιούνται αναβολή στράτευσης

Λαμβάνουν επίδομα στέγασης και σίτισης όσοι πληρούν προϋποθέσεις. 

Επικοινωνία

Διεύθυνση: ΤΕΡΜΑ ΟΔΟΥ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ

Πόλη: ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ταχ. Κώδικας: 60132

Τηλέφωνo: 2351035165

Email: epas.katerini@dypa.gov.gr

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας