ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές του 1ου και 2ου ΓΕΛ τίμησαν την Ημέρα της Ευρώπης

Το 1ο και 2ο ΓΕΛ Κατερίνης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «EPAS: Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», τίμησαν την Ημέρα της Ευρώπης,  την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στην πλατεία Κατερίνης, οι μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων ενημέρωσαν τους διερχόμενους πολίτες για την Ημέρα της Ευρώπης, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια για τις δράσεις τους και σχετικά ερωτηματολόγια. Μαθητές/-τριες άλλων σχολείων παρακολούθησαν και συμμετείχαν στη δράση των παιδιών, εκφράζοντας τις σκέψεις τους για την Ευρώπη και δημιουργώντας μια ιδιαίτερη σύνθεση που αποτύπωσε ανάγλυφα τους προβληματισμούς και τα όνειρά τους. Λέξεις όπως ειρήνη, ομόνοια, ασφάλεια, δικαιοσύνη και ελευθερία ήταν οι κυρίαρχες στη συνείδηση των νέων που οραματίζονται έναν καλύτερο και πιο δίκαιο ευρωπαϊκό κόσμο.

Στη συνέχεια, οι junior ambassadors είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το δημοτικό ραδιόφωνο Κατερίνης, για να παρουσιάσουν τις δράσεις του προγράμματος,  αλλά και να συνδεθούν μέσω skype με το DION Channel, προκειμένου να γίνει η διάχυση του προγράμματος με στόχο την προβολή των ευρωπαϊκών αξιών. Τα παιδιά δήλωσαν ενθουσιασμένα από την εμπειρία της διοργάνωσης, που διεξήχθη με την πολύτιμη αρωγή του δήμου Κατερίνης, και συνηγόρησαν υπέρ της μελλοντικής συνέχισής του.

Οι διευθύνσεις  και οι εκπαιδευτικοί  των δύο σχολείων εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήριά τους στους μαθητές/-τριες που συμμετείχαν και εύχονται για ανάληψη παρόμοιων μελλοντικών δράσεων, από τις οποίες αποκομίζουν πολύτιμες εμπειρίες και καθίστανται ενεργοί πολίτες, καλλιεργώντας έμπρακτα τη δημοκρατική τους συνείδηση.

Οι Διευθυντές του 1ου και 2ου ΓΕΛ             Οι Υπεύθυνες Καθηγήτριες του Προγράμματος

Σταματόπουλος Κων/νος                             Θεοδωροπούλου Παναγιώτα,  Παπά Ειρήνη

Αλεκάκης Παναγιώτης                                  Θεοδωροπούλου Ευαγγελία,  Κίτσιου Γεωργία

                                                                           Καγκασίδου Άννα,   Κουτρούπα Κατερίνα                            

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας