ΒΙΒΛΙΟ

“Η επανάληψη βήμα-βήμα” το νέο βιβλίο του μαθηματικού Κωνσταντίνου Γκούλη

Η εμπειρία και η πείρα χρόνων στα μαθηματικά αποτυπώνεται στα βιβλία του μαθηματικού Κώστα Γκούλη

Ο Κώστας Γκούλης είναι καταξιωμένος καθηγητής μαθηματικών και διδάσκει στο Φροντιστήριο “Πρότυπο”, στο οποίο είναι και μέτοχος. Εδώ και χρόνια εκτός από τη διδασκαλία, έχει γράψει σειρά βιβλίων μαθηματικών, τα οποία διευκολύνουν το μαθητή να κατανοήσει και να εμπεδώσει τη μαθηματική σκέψη.

     Εξοικειωμένος, με πολύχρονη φροντιστηριακή πείρα, γνωρίζοντας τη διδακτική των μαθηματικών και των προβλημάτων, θέλησε να δώσει την εμπειρική γνώση του στο μαθητή και να τον οδηγήσει στη λογικομαθηματική γνώση.

     “Το πρόβλημα βρίσκεται στη διδασκαλία των μαθηματικών μας λέει.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει:

Ναι είναι ένα δύσκολο μάθημα, αλλά όχι το δυσκολότερο. Δεν απαιτεί να είσαι ευφυής για να το κατανοήσεις. Απλά χρειάζεται να το διδαχθείς με σωστό τρόπο και να μπει στη λογική τους. Ο καθηγητής, πρέπει να ασκεί τεχνικές για να μπορεί να μεταφέρει τα μαθηματικά στο μαθητή – σπουδαστή. Και εδώ ακριβώς μπαίνει το προσωπικό στοιχείο και η εμπειρία του καθηγητή, ώστε να τα μετασχηματίζει για να τα κατανοήσει ο μαθητής.

     Οι εκδόσεις μου απευθύνονται σε μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου και είναι αποστασιοποιημένες από τον τετράγωνο λόγο των σχολικών βιβλίων. Έτσι βοηθούν το μαθητή και τον προετοιμάζουν σωστά, να κατανοήσει τον τρόπο και την τεχνική ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος για την ώρα των πανελληνίων εξετάσεων. Περιέχουν μεθοδολογία, παραδείγματα και εφαρμογές, αλλά και πολλές ασκήσεις προς λύση για την εξάσκηση του μαθητή και την άρτια κατάρτισή του.

     Το καινούριο μου βιβλίο έχει τίτλο “Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ βήμα – βήμα” από τις εκδόσεις Αδαμάντιου Τσεκούρα, απευθύνεται στους μαθητές της Γ’ Λυκείου . Ο μαθητής θα εμπεδώσει την ανάπτυξη μαθηματικών σκέψεων και μεθοδολογιών και όπως ενημερώνει και ο τίτλος περιέχει το σωστό τρόπο επανάληψης του μαθήματος των τριών τάξεων του Λυκείου.

     Είναι συσσωρευμένη εμπειρία πολλών χρόνων με προσωπική τριβή με τους μαθητές, αλλά και στενής παρακολούθησης των σχολικών απαιτήσεων και των εξετάσεων”.

     Στην ερώτησή μας από πού μπορούν οι μαθητές να τα προμηθευτούν, ο κος Γκούλης μας απάντησε, ότι “διδάσκονται στο φροντιστήριό μας και φαίνεται ότι έχουν βοηθήσει τους σπουδαστές μας που μας εμπιστεύονται. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς και μας κάνει περήφανους, κάθε χρόνο, η εισαγωγή των μαθητών μας σε σχολές πρώτης επιλογής τους, αλλά και οι υψηλές βαθμολογίες που πετυχαίνουν και τους φέρνουν στις πρώτες θέσεις στη σχολή προτίμησής τους.

     Προσωπικά θεωρώ υπέροχη εμπειρία να βλέπω τους πρώην μαθητές μου να έχουν γίνει ενήλικοι και άλλοι μάλιστα συνάδελφοι, να λένε ότι έχουν όμορφες αναμνήσεις από τα χρόνια που πέρασαν κοντά μου στα θρανία και πολύ ενθαρρυντικό να μου λένε ότι αγάπησαν τα μαθηματικά και ότι τους βοήθησα να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα!!! Τους ευχαριστώ θερμά!!!

Τα βιβλία του Κωνσταντίνου Γκούλη

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα