ΒΙΒΛΙΟ

Μιχαήλ – Ένα αληθινό παραμύθι του Ολύμπου | Ολόκληρο το βιβλίο για δωρεάν ανάγνωση

Μιχαήλ - Ένα αληθινό παραμύθι του Ολύμπου | Ολόκληρο το βιβλίο για δωρεάν ανάγνωση

Με την ευκαιρία της Εθνικής μας γιορτής δίνεται δωρεάν για ανάγνωση μια προσωπική μαρτυρία του συγγραφέα Ανδρέα Αλμαλή από τα χρόνια εκείνα της Επανάστασης.

Το βιβλίο «Μιχαήλ – Ένα αληθινό παραμύθι του Ολύμπου» είναι ένα μυθιστόρημα της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας, λίγο πριν και λίγο μετά την Επανάσταση του 1821.

Ο συγγραφέας παρακινεί τους αναγνώστες με το παρακάτω μήνυμα: “Διαβάστε το, διαδώστε το, κοινοποιήστε το ελεύθερα. Καλή ανάγνωση”.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ιστορία του Μιχαήλ αφηγείται τη ζωή ενός ορφανού στα χρόνια της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας. Λίγο πριν και λίγο μετά την Επανάσταση του 1821. Ο Μιχαήλ δεν γεννήθηκε. Φύτρωσε από το πουθενά κάπου στους πρόποδες του Ολύμπου και στις όχθες του Ενιπέα. Κατάφερε να επιβιώσει τα δύσκολα εκείνα χρόνια βυζαίνοντας γάλα από κατσίκες. Γεννήθηκε όταν βρέθηκε στο δρόμο του ένας μοναχός που του έδωσε όνομα και του έμαθε μια προσευχή, με την οποία έγινε ο πρακτικός γιατρός του τόπου και αξιοσέβαστο μέλος της κοινωνίας του Λιτοχώρου. Προσχώρησε μικρός στο κλέφτικο της προεπαναστατικής Ελλάδας και συμμετείχε στα κινήματα της εποχής. Αιχμαλωτίστηκε κι επανήλθε στον αγώνα όταν απελευθερώθηκε. Είναι ένας από τις χιλιάδες των αφανών εκείνων ανθρώπων που η ιστορία τούς άφησε έξω από τις σελίδες της παρά το έργο τους. Υπαρκτό πρόσωπο ο ίδιος, με την ιστορία του επιβεβαιώνει τον κανόνα πως τα καλύτερα σενάρια είναι αυτά που γράφει η ίδια η ζωή από μόνη της.

Διαβάστε το βιβλίο ΕΔΩ >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα