ΒΙΒΛΙΟ

ΧΡΟΝΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΤΟΜΟΣ 18ος | “Ψήφοι και κάλπες. Εκλογικά”

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά

Τα ΧΡΟΝΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ φιλοδοξούν να αποτελέσουν ερέθισμα μνήμης και γνωριμίας με τον ανεξάντλητο πλούτο των ιστορικών τεκμηρίων που έχουν ως σημείο αναφοράς το Λιτόχωρο και τους ανθρώπους του. Σκοπός είναι να συνεισφέρουν στην έρευνα της τοπικής ιστορίας, προσφέροντας όσο το δυνατόν περισσότερα νέα στοιχεία.

Ο νέος 18ος τόμος με τίτλο «ΨΗΦΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΠΕΣ. ΕΚΛΟΓΙΚΑ» δίνει έναν πλούτο πληροφοριών για τις κομματικές και πολιτικές προτιμήσεις των Λιτοχωριτών, για τις πολιτικές εκφράσεις της κωμόπολης αλλά και για πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν. Περιλαμβάνει ΟΛΑ τα αποτελέσματα και τις εκλογικές αναμετρήσεις από την απελευθέρωση (1912) μέχρι σήμερα: βουλευτικές, γερουσιαστικές, προεδρικές, κοινοτικές, δημοτικές, νομαρχιακές, περιφερειακές, ευρωεκλογές, δημοψηφίσματα.

Είναι ευνόητος ο μόχθος και ο χρόνος που διετέθη (απαιτήθηκε) για να δαμαστεί το πολυποίκιλο υλικό και να συνταχθούν οι σχετικοί πίνακες. Αποτέλεσμα πολύχρονης μεθοδικής εργασίας.

Ο Σωτήριος Δ. Μασταγκάς ελπίζει ότι ο παρών τόμος θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για όποιον ενδιαφέρεται για την τοπική πολιτική ιστορία, και όχι μόνον.

About the author

Σωτήριος Δ. Μασταγκάς

Ο Σωτήριος Μασταγκάς γεννήθηκε και ζει στο Λιτόχωρο.
Είναι απόστρατος αξιωματικός του Στρατού.
Πτυχιούχος Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.
Ασχολείται με την έρευνα και τη συγγραφή της τοπικής ιστορίας του Λιτοχώρου.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα