ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

“Άνοιγαν” Ναούς σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία – Πήραν μέχρι και καμπάνες, τους “τσάκωσαν” στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

"Άνοιγαν" Ναούς σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία – Πήραν μέχρι και καμπάνες, τους "τσάκωσαν" στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Στη σύλληψη δύο ανδρών 43 και 49 ετών προχώρησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σε περιοχή του δήμου Παύλου Μελά, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας.

Οι συλληφθέντες διέπραξαν διαρρήξεις – κλοπές σε συνολικά 10 Ιερούς Ναούς και ένα εξωκλήσι σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες να επιβαίνουν σε όχημα και σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν διάφορα εκκλησιαστικά είδη και μία καμπάνα, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από τρεις Ιερούς Ναούς σε περιοχές της Ημαθίας.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι από τον Ιούλιο του 2022 έως αρχές Νοεμβρίου 2022 είχαν διαπράξει άλλες επτά διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς και μία διάρρηξη σε εξωκλήσι σε περιοχές της Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, αφαιρώντας τρεις καμπάνες, διάφορα μπρούτζινα εκκλησιαστικά είδη (κηροστάτες, κηροπήγια, πολυέλαιους κ.α.) και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε και τα κλοπιμαία που βρέθηκαν αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των Ιερών Ναών.

Επίσης στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κόφτες μετάλλων, λοστοί, πένσα, βαριοπούλα, κατσαβίδι, γάντια και μία μικρή σκάλα.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Δείτε φωτογραφίες:

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα