ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πετρούνιας: “Ξεχωριστό μετάλλιο λόγω των κοριτσιών μου – Στόχος το Παρίσι”

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που διεξάγεται στο Μόναχο.

Ο ίδιος, μετά από τον θρίαμβό του μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τα παιδιά του αλλά και για το δρόμο προς το Παρίσι όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2024.

«Ξεκάθαρα ήρθα για αυτό το λόγο και μόνο. Δεν υπάρχει άλλος αγώνας φέτος για μένα γιατί δεν πρόλαβα τους προκριματικούς αγώνες για το παγκόσμιο επείδη ήμουν χειρουργημένος. Είναι ένα ξεχωριστό μετάλλιο. Προχωράμε δυνατά. Είναι ένα ξεχωριστό μετάλλιο επειδή προέρχομαι από χειρουργείο. Είναι ένα ξεχωριστό μετάλλιο γιατί ήταν εδώ και τα παιδιά μου και με είδαν ζωντανά για πρώτη φορά αλλά και η Βασιλική και σηματοδοτεί την είσοδο σε μια τριετά και λιγότερο στο δρόμο για το Παρίσι», είπε μεταξύ άλλων.
Για την συγκίνηση στην απονομή είπε: «Γιατί πρόλαβα αυτόν τον αγώνα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή σε σχέση με τα δικά μου δεδομένα. Έκανα γρήγορα μια αναδρομή από το Τόκιο και μετά και τα όσα πέρασα για ιατρικούς λόγους και για άλλους ψυχολογικούς λόγους που με έχουν κάνει να περάσω δύσκολα αυτή τη χρονιά και στην σκέψη ότι με βλέπουν και τα κορίτσια μου λύγισα».

Για τους αθλητές που υπολογίζει: «Οι τέσσερις πρώτοι αθλητές ήταν κοντά. Έκανα ένα μικρό βήμα, αν έκανα μεγαλύτερο ίσως να ήμουν δεύτερος. Έτσι είναι ο τελικός, όλοι οι αθλητές είναι κοντά. Επίσης να πουμε πως όλοι οι αθλητές με εξαίρεση αυτόν από την Αρμενία είναι μικρότεροι μου. Οπότε παίζουμε με την εμπειρία και την αυτοπεποίθση».
Για το Παρίσι 2024: «Σίγουρα μέχρι το 2024 να πάρουμε όλα τα ευρωπαϊκά, υπάρχει επίσης το Παγκόσμιο το 2023 που σίγουρα θα πάω και μπορώ να κερδίσω και φυσικά με βλέψεις και το Παρίσι. Κανένας αθλητής δεν σκέφτεται τη δεύτερη ή την τρίτη θέση αλλά μόνο την πρώτη και για αυτή δουλεύουμε».

Για το Τόκιο και την πορεία έως το Μόναχο: «Εμένα οι Ολυμπιακοί μου αγώνες ήταν στη Ντόχα, εκεί ταλαιπωρήθηκα αρκετά για να αγωνιστώ, εκεί έκανα το πρόγραμμα της ζωής μου. Έφτασα στο Τόκιο και τραυματίστηκα τη δεύτερη μέρα που ήμουν εκεί. Δεν το χωρούσε ο νους μου. Είχαμε να διαχειριστούμε μια τεράστια κατάσταση κρίσης για να καταφέρω να αγωνιστώ δεκαπέντε μέρες μετά και το μόνο που είχα να κάνω αφού έφυγα με μετάλλιο ήταν να ξεκουραστώ και να κάνω χειρουργική επέμβαση και να ανοίξω το γυμναστήριο με τη Βασιλική και επικεντρώθηκα και εκεί. Επειδή ο ερασιτέχνης αθλητισμός και η ενόργανη στην Ελλάδα ματώνει και θέλει συνεχή υποστήριξη και αναβάθμιση. Από την 1η Οκτωβρίου που έχω χειρουργηθεί δεν έχω πάρει ούτε μια μέρα ρεπό και τώρα θέλω να ξεκουραστώ».

Για την ατμόσφαιρα και το πρώτο πράγμα που θα κάνει μετά το χρυσό: «Το κλίμα ήταν πολύ καλό, είχε αρκετούς Έλληνες μέσα στο γήπεδο και όπως είπα και πριν εγώ κοίταζα τα κορίτσια μου. Έχω δώσει κάποιες υποσχέσεις, πως έχω δώσω και την ψυχή μου έως σήμερα, θα συνεχίσω να προσπαθώ το ίδιο αλλά θέλω να το πάρει ελαφριά και να συνεχίσω να γυμνάζομαι για μένα. Θέλω να πάω να πάρω τα κορίτσια μου αγκαλιά, να ηρεμήσω, να ξεκουραστώ και να πιώ μια μπύρα».

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας