ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρωταθλήτρια Αντισφαίρισης από Πιερία. Γίνεται;

«Γεια σας, είμαι η Κατερίνα από την Κατερίνη και παίζω τένις!»

Η πιο συνήθης απάντηση ήταν «Ποια Κατερίνη? έχει αγωνιστικό τένις η Κατερίνη?»

Είστε τρελοί, ρομαντικοί, θύματα ήταν κάποιες από τις εκφράσεις που ακούγονται έως σήμερα…

Σιγά σιγά όσο περνά ο χρόνος γίνεται σαφές ότι παντού δύναται να γίνει κάτι αρκεί να συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις…

Ερχόμενη στη ζωή το 2009 ,ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα της αντισφαίρισης σε ηλικία 7 ετών στο τοπικό κλαμπ της πόλης όπου διασκέδαζε ξέγνοιαστα με τα υπόλοιπα παΐδια της ηλικίας της. Παρά τις παραινέσεις των γονέων να ασχοληθεί και με αλλά αθλήματα εκείνη ζητούσε επίμονα να συνεχίσει στο τένις και να πηγαίνει περισσότερες φόρες..

Κάπου εκεί ξεκινούν τα προβλήματα συνήθως όταν μιλάμε πλέον για αγωνιστικό τένις σε επαρχιακή πόλη…

Γήπεδα ελάχιστα σε σχέση με την άνθιση που γνωρίζει το άθλημα λόγο των επιτυχιών του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, κακοσυντηρημένα (γήπεδα τένις Ανδρομάχης, Πλατανόδασος, Παραλίας) και εξειδικευμένοι προπονητές αγωνιστικού τένις ελάχιστοι με όρεξη να ασχοληθούν για κάτι καλύτερο.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η 12χρονη αθλήτρια τένις ,Ουσταμπασιδου Αικατερίνη, κατάφερε έως σήμερα να ξεπεράσει τις ανωτέρω δυσκολίες και να ξεχωρίσει αγωνιζόμενη με πάθος στην κατηγορία κάτω των 12 ετών τόσο σε Πανελλήνιο επίπεδο όσο και στο πρωτάθλημα Tennis Europe της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Επιγραμματικά αξίζει αναφοράς ότι η αθλήτρια προπονούνταν για 2 έτη στο δημοτικό στάδιο της Ανδρομάχης που αν κάνετε μια βόλτα θα δείτε και σήμερα σε τι κατάσταση βρίσκετε όταν οι αντίπαλοι της προπονούνται στο Τατόι club, η ακόμη και στο ίδιο το Roland Garros – γαλλίδες αντίπαλοι στα τουρνουά Tennis Europe…

Ανταγωνίζεται στα ίσια παίκτριες από τα μεγαλύτερα club πόλεις και χώρες της Ελλάδας και της Ευρώπης κάτι που καταφέρνει έως τώρα να πετυχαίνει μονή της παρότι υπολείπετε σε τεχνογνωσία , υλικά και υποδομές.

Σίγουρα δεν ανήκει σε κάποιο μεγάλο tennis club επιρροής στη χωρά μας αλλά στην ταπεινή Πιερία. Σήμερα προπονείται στο Όμιλο Αντισφαίρισης Λιτόχωρου που διατηρεί αξιοπρεπέστατα γήπεδα αντισφαίρισης υπό της οδηγίες του προπονητή κ. Μαρινίδη Χρηστού και ένα ολόκληρο τεννιστίκο χωριό που την καλοδέχτηκε.

Παραθέτουμε κάποιες από τις επιτυχίες της μικρής από την Πιερία

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επίπεδο 1(Ε1) Πτολεμαιδα Αύγουστος 2021

1η Πρωταθλήτρια στο μονό κοριτσιών κάτω των 12 ετών
2η Πρωταθλήτρια στα διπλά κοριτσιών κάτω των 12 ετών

Πανελλήνιο πρωτάθλημα 2021 Αθήνα Ιούλιος 2021

1η Πρωταθλήτρια στα διπλά κοριτσιών κάτω των 12 ετών
1η Πρωταθλήτρια στα διπλά μεικτά κάτω των 12 ετών
Στα μονά δεν της επιτράπηκε να αγωνιστεί …

Σεπτέμβριος 2021 – Πρωτάθλημα Tennis Europe Κάλυμνος

1η Πρωταθλήτρια στα διπλά κοριτσιών κάτω των 12 ετών

Πρωτάθλημα Tennis Europe Πτολεμαιδα Ιούνιος 2021

2η Πρωταθλήτρια στα διπλά κοριτσιών κάτω των 12 ετών

Η τρέχουσα πανελλαδική βαθμολογία από το site της επίσημης ομοσπονδίας
https://e-efoa.gr/admin/rankings

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας