ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Σάββας Καρυπίδης λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Ο Σάββας Καρυπίδης λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Ο Ολυμπιονίκης Σάββας Καρυπίδης παρέλαβε στην Αθήνα την δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ο Κατερινιώτης πρώην διεθνής αθλητής της χειροσφαίρισης θα έχει την τιμή να συμμετέχει ως λαμπαδηδρόμος στην επόμενη Ολυμπιαδά. Εχθές , στην Αθήνα, παρέλαβε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την δάδα του.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση έκανε το παρακάτω post στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Εκ των κορυφαίων στιγμών στην πορεία & τη ζωή ενός Αθλητή…Κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης & υπό τον υπέρλαμπρο ελληνικό ουρανό -στη χώρα που εκκίνησε η διαδρομή των Ολυμπιακών Αγώνων ανά τους αιώνες-, παρέλαβα από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τη Δάδα, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων – Tokyo 2021. Τιμή & δέος.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας γίνεται παραδοσιακά στην Αρχαία Ολυμπία και υπεύθυνη για την διεξαγωγή της είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Για πρώτη φορά έγινε το 1936, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου με τη βοήθεια κοίλου κατόπτρου. Σύμφωνα με το τελετουργικό, την Αφή την κάνει η Πρωθιέρεια στο χώρο του ναού της Ήρας (Ηραίον), που βρίσκεται απέναντι από το ναό του Δία, στο αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Εκεί η πρωθιέρεια ζητά τη βοήθεια του θεού του ήλιου Απόλλωνα ώστε να ανάψει η δάδα απαγγέλοντας την επίκληση.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα